Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία κατά την πλοήγηση σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης.
zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Πλιγούρι Αρωματικό Ταμπουλέ «Ανθήλη» 400gr

3,60 €
με ΦΠΑ

Λιβανέζικη σαλάτα

Μια πολυ πολυ αρωματικη,ελαφρια σαλατα ιδανικη για να συνοδευσει κρεατικα αλλα και για κυριως γευμα τα καλοκαιρινα βραδακια παρεα με ενα ποτηρι κρυο κρασι.

Συστατικά: Πληγούρι μέτριο ,μαιντανός,δυόσμος,σκόρδο,πιπέρι καγίεν.

check Άμεσα Διαθέσιμο

Τα χειροποίητα ζυμαρικά και προϊόντα διατροφής Ανθήλη φτιάχνονται με επιλεγμένες πρώτες ύλες και πολύ μεράκι φέρνοντας στο πιάτο σας ιδιαίτερους γευστικούς συνδυασμούς.

ΣΥΝΤΑΓΉ

Υλικά

1 κούπα μείγμα πλιγούρι

2 κούπες νερό

2 μεγάλες ντομάτες κομμένες κύβους χωρίς ζουμιά και σποριά

αγγουράκι τουρσί (προαιρετικά)

1/2 κούπα χυμό λεμονί χτυπημένο με 1/3 κούπας λάδι

 

Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε το πλιγούρι μαζί με το βρασμένο νερό σε ένα μπολάκι μια με δυο ώρες να φουσκώσει το πλιγούρι και να μαλακώσει.  Σουρώνουμε το πλιγούρι να μείνει στεγνό. Ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα το πλιγούρι με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το dressing μόνο την ώρα που είναι να τη σερβίρουμε. Σερβίρουμε αμέσως η σκεπάζουμε το μπολ και φυλάμε τη σαλάτα στο ψυγείο (κρατά μίση μέρα) μέχρι το γεύμα. Σερβίρουμε τη σαλάτα ταμπουλε στο μεγάλο μπολ η απλώνουμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Γαρνίρουμε με μικρά φύλλα μαρουλιού γύρω από την πιατέλα και μια καρδιά μαρουλιού τοποθετημένη στο κέντρο της σαλάτας. στο Λίβανο τη σαλάτα ταμπουλε τη σερβίρουν με μια πιατέλα από φύλλα μαρουλιού στο πλάι και χρησιμοποιούν τα φύλλα αντί για πιρουνιά.

Ανθήλη
mima0979

Σχετικά προϊόντα

Top