Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία κατά την πλοήγηση σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης.

Άρθρα

Πρόσφατα άρθρα

Φιστίκια Αιγίνης: Γιατί συγκαταλέγονται στις σούπερ τροφές;

Η φιστικιά είναι ένα φυλλοβόλο δέντρο -το ύψος του φτάνει τα 10 μ. του γένους Πιστακία και της οικογένειας των Ανακαρδιοειδών. Κατάγεται από το Ιράν και σήμερα καλλιεργείται σε πολλές περιοχές, από την Ασία και τις Μεσογειακές χώρες, μέχρι την Αμερική. Οι πρώτες φιστικιές ήρθαν στην Αίγινα – και μετέπειτα στα Μέγαρα- στα τέλη του 19ου αιώνα. Tα φρέσκα ελληνικά φιστίκια, είναι από το 1994 προϊόν Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), για να προστατευτεί από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Η...
Περισσότερα

Φιστίκι, ένα μοναδικό προϊόν με το δικό του φεστιβάλ

Το φιστίκι ανήκει στην οικογένεια των ξηρών καρπών και αποτελεί ένα προϊόν με υψηλή διατροφική αξία, πλούσιο σε βιταμίνες, κάλιο και πρωτεΐνες. Αν και περιλαμβάνει πολλές θερμίδες, μελέτες έχουν αποδείξει ότι όχι μόνο δεν συνδέεται με αύξηση βάρους και παχυσαρκία αλλά και ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων.
Περισσότερα

Φυστίκι Αιγίνης, το Μοναδικό!

Η φυστικιά ή Pistacia vera, είναι ένα φυλλοβόλο δένδρο, με κλαδιά που έχουν χρώμα σταχτί, φύλλα δερματώδη και σύνθετα πράσινου χρώματος! Κατάγεται από το Ιράν και καλλιέργείται από την Ασία, τις Μεσογειακές χώρες και μέχρι την Αμερική!
Περισσότερα
Εμφάνιση 1 - 3 από 3 αντικείμενα
Top