Ενεργά φίλτρα
Διατροφικά, το ρεβυθάλευρο έχει τα ίδια πλεονεκτήματα με το ρεβύθι και υπερτερεί σε σχέση με το σταρένιο αλεύρι, σε μια ολόκληρη σειρά στοιχείων: υψηλό ποσοστό φυτικών ινών, υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης, μεγάλη ποσότητα φoλικού οξέος, καλίου, ασβεστίου και φωσφόρου, ελάχιστη γλουτένη και μεγάλη ποσότητα από πολυφαινόλες, δηλαδή σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες.
Η βασική διαφορά του ρεβυθάλευρου σε σχέση με το αλεύρι στη χρήση του για ψωμιά ή γλυκά, μπισκότα, κέικ κλπ, είναι ότι δεν φουσκώνει, αφού περιέχει πολύ λίγη γλουτένη. Ακόμα, το ρεβυθάλευρο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και απορροφάει πολύ περισσότερα υγρά από άλλα άλευρα.
Για το λόγο αυτό αυξάνουμε τον όγκο των υγρών σε μια συνταγή όταν χρησιμοποιούμε ρεβυθάλευρο.
Το αλεύρι βρώμης προέρχεται από το άλεσμα σπόρων βρώμης ολικής αλέσεως.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα πιο εύγεστο προϊόν με μαστιχωτή υφή.
Το αλεύρι βρώμης γενικά δεν περιέχει γλουτένη.
Την ίδια στιγμή περιέχει βήτα γλυκάνες, ένα είδος φυτικών ινών, με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση της χοληστερίνης και του ζαχάρου στο αίμα.
Είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνη, φώσφορο και μαγνήσιο.
Κατάλληλο για κουλουράκια (σε συνδυασμό με νιφάδες και πίτουρο βρώμης) ή για ανάμιξη (σε μικρή αναλογία) με άλλα αλεύρια στη κατασκευή ψωμιού.
Προϊόν βιολογικής γεωργίας
Πιστοποιείται σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 834/2007
Το μίγμα αλεύρων ολικής άλεσης χωρίς γλουτένη είναι ιδανικό για άτομα που ακολουθούν ειδική διατροφή ελεύθερη γλουτένης. Χρησιμοποιήστε για την παραγωγή αρτοσκευασμάτων.
Συστατικά
Αλεύρι ρυζιού ολικής*, αλεύρι καλαμποκιού*, αλεύρι teff ολικής*, πηκτικό μέσο:κόμμι γκουάρ*, κόμμι ξανθάνης
Το μίγμα αλεύρων ολικής άλεσης Eat Free είναι πιστοποιημένο χωρίς γλουτένη
κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία.
Το μίγμα λευκών αλεύρων χωρίς γλουτένη είναι ιδανικό για άτομα που ακολουθούν ειδική διατροφή ελεύθερη γλουτένης.
Χρησιμοποιήστε για την παραγωγή αρτοσκευασμάτων.
Συστατικά
Αλεύρι ρυζιού ολικής*,αλεύρι καλαμποκιού*,αλεύρι κεχριού ολικής*,πηκτικό μέσο:κόμμι γκουάρ*
Το μίγμα λευκών αλεύρων Eat Free είναι πιστοποιημένο χωρίς γλουτένη
κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία.
Βιολογικό σιμιγδάλι από την Ημαθία.
Προϊόν βιολογικής γεωργίας
Πιστοποιείται σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 834/2007
Βιολογικό σιμιγδάλι από την Πέλλα
Προϊόν βιολογικής γεωργίας
Πιστοποιείται σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 834/2007
Βιολογικό Αλεύρι από Χαρούπι
Το αλεύρι από χαρούπι της εταιρείας Βιόδωρος Γαία, προκύπτει μετά το ψήσιμο και το άλεσμά των χαρουπιών, έχει γλυκιά γεύση και καφέ χρώμα.
Αποτελεί άμεση πηγή ενέργειας χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και συγκεκριμένα σε γλυκόζη και σακχαρόζη.
Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες.
Αποτελεί μια σημαντική πρωτεϊνική πηγή, καθώς τα 100gr χαρουπιού περιέχουν 5-8gr πρωτεΐνης.
Δεν περιέχει σχεδόν καθόλου λίπος (0,2-0,6%).
Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, μαγνήσιο, βιταμίνες Α, Β και D και διάφορα μέταλλα.
Δεν περιέχει γλουτένη, επομένως δε φουσκώνει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκέτο ή να αναμειχθεί με αλεύρι σε γλυκά και αρτοσκευάσματα.
Πολέντα σιμιγδάλι καλαμποκιού βιολογικό Προϊόν βιολογικής γεωργίας Προέλευση Βέροια.
Πιστοποιείται σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 834/2007
Πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν.
Οι ίνες μπαμπού δεν απορροφώνται κατά τη διάρκεια της πέψης, έτσι ώστε να μπορούν να ενσωματωθούν απόλυτα στην παλαιολιθική δίαιτα σε διαβητικές διατροφές και σε εκείνους που θέλουν να χάσουν βάρος.
Αυτό αυξάνει την περιεκτικότητα σε ίνες των προϊόντων αρτοποιίας και επιβραδύνει την απορρόφηση των υδατανθράκων.
Προσθέτοντάς το σε κέικ, muffins και ζύμη ψωμιού δίνει μια τραγανή γεύση.
Διατροφικές τιμές / 100 g Ενέργεια: 196 Kcal. 784 Kj Λιπαρά: 0 g - εκ των οποίων κορεσμένο: 0 g Πρωτεΐνη 0 g Υδατάνθρακες: 0 g - εκ των οποίων: 0 g Φυτικες Ίνες : 98 g Αλάτι: 0 g
Περιέχει 100% ίνες μπαμπού εξαιρετικής ποιότητας με λεπτή λείανση.
Δεν υπάρχουν αλλεργιογόνα.
Χωρίς γλουτένη.
Ιδανικό για όσους ακολουθούν δίαιτα Dukan, διατροφή Keto.
Το χρησιμοποιούμε κυρίως για κέϊκ, μπισκότα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κουλουράκια, καθώς και για τηγανητά και σάλτσες.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αλεύρι καλαμποκιού σε διάφορες ζύμες και αρτοσκευάσματα (μπομπότα, κριτσίνια, ψωμί, κέικ, κουλουράκια, μπισκότα τορτίγιας, ζύμη πίτσας).
Το χωριάτικο, κίτρινο αλεύρι,αποτελείται από μίγμα σιμιγδαλίτων σίτων,ντόπιων ποικιλιών και αλέθεται σε χαμηλή θερμοκρασία.
Βιολογικό αλεύρι σκληρού σίτου από το Κτήμα Αντωνοπούλου. Το χρησιμοποιούμε κυρίως για ψωμί και πίτες.
Το χωριάτικο αλεύρι είναι γνωστό και ως ‘κίτρινο αλεύρι’ και παράγεται από σκληρό σιτάρι durum.
Είναι ψηλού πρωτεϊνικού περιεχομένου και χρησιμοποιείται για πολλά παραδοσιακά κυπριακά ψωμιά και πίτες, καθώς και για πολλά παραδοσιακά κυπριακά σνακ όπως τυρόπιτες, σπανακόπιτες, ελιόπιτες, κλπ.
Είναι επίσης κατάλληλο για ζυμαρικά σε μορφή φύλλου, όπως τα ραβιόλια και τα νουντλς.
Αλεύρι ολικής άλεσης από καλαμπόκι ντόπιου σπόρου που καλλιεργείται βιολογικά στα κτήματα Αντωνόπουλου στο Δίλοφο Λάρισας.
Δίνει ιδιαίτερη γεύση και χρώμα στα αρτοσκευάσματα.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αλεύρι καλαμποκιού σε διάφορες ζύμες και αρτοσκευάσματα (μπομπότα, κριτσίνια, ψωμί, κέικ, κουλουράκια, μπισκότα τορτίγιας, ζύμη πίτσας).