Ενεργά φίλτρα
Ντιπ Κόκκινης πιπεριάς και Ντομάτας.
Γευτείτε τα πεντανόστιμα dips από κόκκινες πιπεριές που μαζεύονται στον καιρό τους, ψήνονται στα κάρβουνα μέχρι να μελώσουν και σιγοβράζουν με αγνά υλικά ώσπου να χυλώσουν.
Συστατικά:
Πιπεριές, μελιτζάνες, ηλιέλαιο, ξύδι, αλάτι, ζάχαρη.
Μπαμπαγκανούς- Baba Ghanoush
H μελιτζανοσαλάτα έχει θέση σε κάθε Ελληνικό τραπέζι και την θεωρούμε ως ένα καθαρά Ελληνικό ορεκτικό. «οι γουμένισσες» σε αυτή τη συνταγή δίνουν βάθος και έξτρα νοστιμιά στην βασική μελιτζανοσαλάτα προσθέτοντας ταχίνι, το βασικό συστατικό της διεθνώς αγαπητής συνταγής baba ghanoush, που κυριαρχεί σε όλη τη Μέση Ανατολή και έχει ταξιδέψει με επιτυχία σε Ευρώπη και Αμερική.
Συστατικά:
Μελιτζάνα (55%), νερό, λευκό ταχίνι (αποφλοιωμένο σουσάμι), χυμός λεμονιού, κατεψυγμένο κρεμμύδι σε φέτες, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αμύγδαλο φιλέ, ξύδι, ζάχαρη, αλάτι, πολτός σκόρδου (σκόρδο, ηλιέλαιο, ρίγανη, αλάτι, ρυθμιστές οξύτητας: γαλακτικό οξύ, κιτρικό οξύ), άρτυμα καπνιστών τροφίμων.
Χειροποίητο Chutney φιστικιού, με πλούσια γεύση και ευχάριστο άρωμα και με μία spicy επίγευση για μεγαλύτερη απόλαυση.
Προτάσεις σερβιρίσματος: συνοδεύει υπέροχα κίτρινα τυριά, κοτόπουλο αλλά και φρέσκο φρυγανισμένο ψωμί.
Χειροποίητη έτοιμη σάλτσα pesto φιστικιού,
για τέλεια ζυµαρικά,
κρέας και σαλάτες.
Κρεμωδης Σάλτσα με Βούτυρο
Μία νόστιμη σάλτσα μπορεί να προσθέσει γεύση στο φαγητό και να κάνει ξεχωριστό κάθε σας γεύμα.
Η Hollandaise και η Bearnaise, αποτελούν δυο από τις πιο διάσημες sauce της γαλλικής γαστρονομίας που επιλέγει όποιος ξέρει από καλή κουζίνα.
Η Sauce Bearnaise «οι γουμένισσες» είναι μια κρεμώδης σάλτσα βουτύρου, έντονα αρωματισμένη με εστραγκόν και με υπέροχη γεύση.
Ταιριάζει εκπληκτικά με κρεατικά όπως μπριζόλες και φιλέτο καθώς και με ψάρια με σφιχτή σάρκα όπως ο τόνος.
Mια νέα δημιουργία από τις «γουμένισσες» για τους λάτρεις της μουστάρδας Dijon.
Αυτή η υπέροχη Dijoνέζα έχει σαν βάση την βελούδινη μαγιονέζα «οι γουμένισσες» συνδυασμένη με την διεθνώς διάσημη μουστάρδα Dijon.
Υπέροχη σε σάντουιτς, κρεατικά, πατάτες και ως βάση για dressing σαλάτας
Συστατικά:
Hλιέλαιο 64%, νερό, μουστάρδα Dijon 10% (σιναπόσπορος, ξίδι, νερό, αλάτι), παστεριωμένος κρόκος αυγού 7%, ξίδι, ζάχαρη, τροποποιημένο άμυλο καλαμποκιού, αλάτι, αρωματικές ύλες, μουστάρδα (αλεύρι σίτου, νερό, ελαιόλαδο, ξύδι, ζάχαρη, κιτρινόριζα, αλεσμένοι σιναπόσποροι, αλάτι, μαλτοδεξτρίνη), ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ, χυμός λεμονιού, πυκνωτικό μέσο: κόμμι ξανθάνης, συντηρητικά: βενζοϊκό νάτριο, σορβικό κάλιο, καρύκευμα (σιρόπι γλυκόζης, νερό, ξύδι, αρωματική ύλη, έλαιο ελαιοκράμβης).
Η αγαπημένη ελληνική φέτα με πράσινη ελιά και μυρωδικά μεταμορφώνεται από τις γουμένισσες σε ένα άλειμμα για φρέσκο ψωμάκι ή παξιμαδάκι.
Απολαύστε το νόστιμο αυτό spread τυριού ως ορεκτικό ή σαν σνακ στη διάρκεια της ημέρας.
Συστατικά:
Φέτα (37%), μυζήθρα (35%), νερό, πράσινες ελιές (5%), έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, εκχύλισμα μαγιάς, κρεμμύδι, σκόρδο, μπαχαρικά, φυτικές ίνες πορτοκαλιού, τροποποιημένο άμυλο, ζάχαρη, μέσο οξίνισης: γαλακτικό οξύ, συντηρητικό: σορβικό κάλιο.
Yπέροχη σάλτσα με vegan κιμά και ζουμερές ντομάτες για ζυμαρικά κάθε είδους!
Όλη η γεύση στο πιάτο σας.
Συστατικά:
Νερό, τοματοπολτός (8%), τροποποιημένο άμυλο, αφυδατωμένο καρότο, παρασκεύασμα υποκατάσταστου κιμά ΕΕ 6% (μορφοποιημένη πρωτεϊνη σόγιας, πυκνωτικό μέσο: μεθυλοκυτταρίνη, αρωματικές ύλες, βότανα, μπαχαρικά, αλάτι, φυτικές ίνες λαχανικών, πρωτεϊνες λαχανικών, χυμός παντζαριού, χρωστικές : εναμμώνιο καραμελόχρωμα, εκχύλισμα πάπρικας), ηλιέλαιο, αλάτι, ζάχαρη, ρυθμιστής οξύτητας: γαλακτικό οξύ, σέλινο, κρεμμύδι, σκόρδο, βότανα, αρωματική ύλη, μπαχαρικά.
Κρεμωδης Σάλτσα με Βούτυρο
Μία νόστιμη σάλτσα μπορεί να προσθέσει γεύση στο φαγητό και να κάνει ξεχωριστό κάθε σας γεύμα.
Η Hollandaise και η Bearnaise, αποτελούν δυο από τις πιο διάσημες sauce της γαλλικής γαστρονομίας που επιλέγει όποιος ξέρει από καλή κουζίνα.
H sauce Hollandaise «οι γουμένισσες» παρασκευάζεται με πραγματικό βούτυρο και ταιριάζει υπέροχα με πολλά πιάτα αλλά κυρίως ψαριών όπως σολομού, γαρίδας, αστακού, φίνων αλλαντικών και λαχανικών, με πιο συνηθισμένα τα σπαράγγια καθώς και με αβγά Benedict.
Ταιριάζει εκπληκτικά με κρεατικά όπως μπριζόλες και φιλέτο καθώς και με ψάρια με σφιχτή σάρκα όπως ο τόνος.
Το σύκο, το λατρευτό Ελληνικό καλοκαιρινό φρούτο που μας κυριεύει με την γλυκύτητα του. Εδώ το παντρέψαμε με γλυκό κρασάκι, πετιμέζι και βαλσάμικο ξυδάκι και μας έδωσε μια γεύση απλά εθιστική. Δοκίμασε το με τυριά και αλλαντικά. Φτιάχτηκε ειδικά για κρέας και πουλερικά. Είναι και περίφημο σαν ντιπ ή και άλειμμα
Φτιαγμένο με πράσινη ελιά, φετούλα και ριγανίτσα... όλη η ομορφιά της Ελληνικής κουζίνας!
Με την πρώτη μπουκιά σκέφτεσαι Ελληνικό καλοκαίρι με μεζεδάκια, ουζάκι, τσίπουρο ή μπυρίτσα!
Δοκίμασε σε παξιμάδι, σαν ντιπ, σαν σάλτσα για ζυμαρικά ή πίτσα.
Άλειψε το στο σάντουιτς ή σε ψωμάκι για σνακ.
Προσθέστε το pesto σε ζεστά ζυμαρικά της επιλογής σας και ανακατέψτε τα ελαφρά. Προσθέστε λίγο αλάτι και έξτρα παρμεζάνα κατά προτίμηση. Απολαύστε το!
Συστατικά:
Ηλιέλαιο, ανακάρδια (καρύδια κάσιους) αλεσμένα (15%), νερό, βασιλικός (13%), τυρί γκούντα -παρμεζάνα σε σκόνη (3%) (περιέχει γάλα, συντηρητικό: νιτρώδες νάτριο, χρωστικές: καροτένια, αννάττο), ζάχαρη, ρυθμιστής οξύτητας: γαλακτικό οξύ, γάλα σε σκόνη, αλάτι, τροποποιημένο άμυλο, χυμός λεμονιού, σκόρδο αφυδατωμένο.