Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία κατά την πλοήγηση σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης.
zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Λικέρ Κουμ Κουάτ Κρέμα 250ml, Lazaris Distillery & Artisan Sweets

9,50 €

Χειροποίητο Παραδοσιακό Ηδύποτο Κουμκουάτ Κέρκυρα

Το λικέρ κουμ-κουάτ κρέμα σερβίρεται παγωμένο σαν χωνευτικό ποτό μετά από κάθε γεύμα. Είναι επίσης υπέροχο με τριμμένο πάγο ή σαν συστατικό σε cocktails με «ελληνικό χαρακτήρα». Ταιριάζει καταπληκτικά σε φρουτοσαλάτες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αρωματίσει ένα κέικ ή το παντεσπάνι μιας τούρτας.

Το Λικέρ Κουμ-κουάτ Κρέμα δημιουργείται με την προσθήκη γάλακτος σε τελικό στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. 

check Άμεσα Διαθέσιμο

Το παραδοσιακό λικέρ της Κέρκυρας παράγεται με εκχύλιση του σπάνιου εσπεριδοειδούς κουμ-κουάτ σε αλκοόλ, με τον παραδοσιακό τρόπο που εδώ και χρόνια μεταφέρεται από γενιά σε γενιά:

Τα φρούτα συλλέγονται προσεχτικά από τους οπωρώνες, καθαρίζονται, πλένονται και τοποθετούνται μαζί με αλκοόλ σε ανοξείδωτες δεξαμενές, για να πάρει η αλκοόλη τις ουσίες, το άρωμα και το χρώμα των φρούτων. Στη συνέχεια προστίθεται σιρόπι, για να γίνει η σύνθεση του λικέρ. Ακολουθεί το φιλτράρισμα και η εμφιάλωση του λικέρ.

Η ιστορία της κερκυραϊκής ποτοποιΐας Lazaris Distillery & Artisan Sweets έχει τις ρίζες της στο 1924. Ήταν τότε που το φημισμένο κουμ-κουάτ, το μικροσκοπικό εσπεριδοειδές με το υπέροχο άρωμα, άρχισε να καλλιεργείται στο νησί της Κέρκυρας.

Εδώ και 11 χρόνια ο Κωνσταντίνος Λάζαρης και η ομάδα του συνεχίζουν με πάθος την γαστρονομική παράδοση του νησιού με στόχο να μυήσουν τον σύγχρονο, παγκόσμιο καταναλωτή στις αυθεντικές γεύσεις μιας άλλης εποχής.

Ακολουθώντας την τοπική συνταγή παράγουν το παραδοσιακό ποτό της Κέρκυρας, το λικέρ κουμ-κουάτ. Παράλληλα εμπνέονται από τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα του νησιού και φτιάχνουν χειροποίητα γλυκίσματα αναβιώνοντας γεύσεις και αρώματα του παρελθόντος.

mima0233

Σχετικά προϊόντα

Top