Παραδοσιακό Κερκυραϊκό έδεσμα που φτιάχνεται από πάστα αποξηραμένων σύκων, μαριναρισμένων σε κόκκινο κρασί, και αρωματίζεται με ούζο Lazaris, γλυκάνισο, μαραθόσπορο και μαύρο πιπέρι. Με σεβασμό στην παραδοσιακή συνταγή, αντικαταστήσαμε το ούζο με brandy και σοκολάτα.
Παραλλαγή της παραδοσιακής, κερκυραϊκής συκομαΐδας σε μια πιο γκουρμέ εκδοχή. Η χειροποίητη πάστα αποξηραμένων σύκων μαρινάρεται και αρωματίζεται με σοκολάτα και brandy. Γαρνίρει πράσινες σαλάτες, αποτελεί συστατικό dressings, ενώ συνδυάζεται με λευκό ή/και κόκκινο κρασί.
Συστατικά
Σύκο, Μαραθόσπορος, Γλυκάνισος, Κακάο (10%), Μούστος, Brandy (5%)