Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία κατά την πλοήγηση σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης.
Σπιτική γκρανόλα με μελάσα

Σπιτική γκρανόλα με μελάσα

Σπιτική γκρανόλα με μελάσα

Συστατικά:

  • 400 γρ. νιφάδες βρώμης

  • 40 γρ. κολοκυθόσποροι

  • 50-70 γρ. αμύγδαλα

  • 50-70 γρ. φουντούκια

  • 50-70 γρ. κάσιους

  • 20 γρ. νιφάδες καρύδας

  • 150 ml μελάσα Emelia

  • 80 ml λάδι καρύδας

  • 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα

  • 4-5 αποξηραμένοι χουρμάδες

  • 1/5 κούπα σταφίδα κορινθιακή

Εκτέλεση

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C. Βάλτε όλους τους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια, κάσιους) στο μούλτι, κόβοντάς τους σε μεγάλα κομμάτια και αν θέλετε, μπορείτε να αφήσετε τον κολοκυθόσπορο εκτός και να τον ρίξετε μετά ολόκληρο. Στη συνέχεια ζεσταίνετε το λάδι καρύδας για να είναι υγρό και το ρίχνετε σε ένα μπολ ανακατεύοντας μαζί με τη μελάσα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Έπειτα βάζετε τους ξηρούς καρπούς, τις νιφάδες βρώμης και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Μόλις ανακατευτούν, περιχύνετε και το μείγμα με τη μελάσα και ανακατεύετε με ένα κουτάλι καλά. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι 20×10 και ρίξτε μέσα όλο το μείγμα από το μπολ, φροντίστε να το στρώσετε καλά με ένα κουτάλι για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα μέσα στο ταψάκι. Στη συνέχεια αφήστε το να ψηθεί για περίπου 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα. Μόλις περάσει το 20λεπτο, ρίξτε από πάνω τις νιφάδες καρύδας, σβήστε τον φούρνο και αφήστε το ταψί μέσα για περίπου 10 λεπτά. Αφού το βγάλετε, αφήστε το περίπου 20-30 λεπτά για να κρυώσει, ώστε να μπορείτε να κόψετε την γκρανόλα σε μεγάλα κομμάτια.

Πηγή: emelia.eu

Comments

Leave your comment

* Required field

Top