Ψημένο σε καυτό αέρα για λίγα λεπτά, και όλη η γεύση γεμίζει το στόμα, από θρεπτικής άποψης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ωμά. Στάσου λοιπόν να δοκιμάσεις μύγδαλα από την Nutorious.
Σύνθεση: Αμύγδαλα χωρίς αλάτι
Ελληνικά Αποξηραμένα Δαμάσκηνα με κουκούτσι, βιολογικής καλλιέργειας.
Είναι σημαντικό να εντάξουμε τα δαμάσκηνα στην καθημερινή μας διατροφή, διότι:
Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι ιδιαίτερα θρεπτικά, πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο βιταμίνη Α και βιταμίνη Κ.
Είναι γνωστά για τη αποτελεσματική αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα τους σε ίνες και σε σορβιτόλη.
Αποτελούν μια μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών και μπορούν να αναστείλουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης και να βοηθήσουν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.
Τα αποξηραμένα φρούτα είναι εξαιρετικά θρεπτικά καθώς είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.
Στην πραγματικότητα, περιέχουν περίπου την ίδια ποσότητα θρεπτικών συστατικών σε σχέση με τα φρέσκα φρούτα.
Έτσι, μια μερίδα αποξηραμένων φρούτων μπορεί να παρέχει ένα μεγάλο ποσοστό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης και ιχνοστοιχείων όπως για παράδειγμα, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε ,ο σίδηρος, το σελήνιο, το κάλιο, ο χαλκός, το φυλλικό οξύ, καθώς επίσης χαρακτηρίζονται για την υψηλή περιεκτικότητα των αντιοξειδωτικών τους, τα οποία έχουν θετική επίδραση στην υγεία μας καθώς βελτιώνουν την ροή του αίματος, την υγεία του πεπτικού συστήματος ενώ ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο της εμφάνισης αρκετών παθήσεων.
Επιπρόσθετα, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν αποξηραμένα φρούτα έχουν την τάση να διατηρούν χαμηλότερα το βάρος τους, ενώ και ο οργανισμός τους φαίνεται να αποθηκεύει περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με εκείνους τους ανθρώπους που δεν καταναλώνουν καθόλου αποξηραμένα φρούτα.
Η εταιρία Βιοαγρός Α.Ε. ιδρύθηκε το 1990 από τον γεωπόνο - βιοκαλλιεργητή Κώστα Παπαδόπουλο. Εδώ και 28 χρόνια είμαστε μια από τις μεγαλύτερες και πρωτοπόρους ελληνικές εταιρίες βιολογικών τροφίμων προσφέροντας στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.