Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία κατά την πλοήγηση σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης.
Τηλέφωνο:
6948401486-22970 25025
0
Πετιμέζι, Άθερμο "Golden Black" 250ml
zoom_in
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right
Πετιμέζι, Άθερμο "Golden Black" 250ml
7,50 €
με ΦΠΑ
Πρόκειται για ένα ακόμη προϊόν το οποίο προέρχεται απ’ τους βιολογικούς αμπελώνες μας, αυτή τη φορά όμως όχι από Κορινθιακή σταφίδα αλλά από την πολύ αρωματική ποικιλία Μοσχάτο.
Αφού τα σταφύλια ωρίμασαν όσο χρειάζεται για να μας δώσουν τα πλήρη αρώματα και τη γεύση τους, τα τρυγήσαμε και αμέσως τα μεταφέραμε για να ξεκινήσει η διαδικασία συμπύκνωσης. Το πρώτο στάδιο ήταν ο απορραγισμός και το πέρασμα απ’ το πιεστήριο ώστε να πάρουμε τον φρέσκο χυμό των σταφυλιών. Στη συνέχεια ο χυμός αυτός φιλτραρίστηκε και παρέμεινε σε ψυχώμενη ανοξείδωτη δεξαμενή για μια ημέρα ώστε να «κάτσουν» τα τρυγικά οξέα. Ύστερα ο χυμός αυτός ξεκίνησε να συμπυκνώνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες (30ο – 32ο C) σε συνθήκες κενού για να μην καραμελοποιηθούν τα σάκχαρα, μέχρι να φτάσει σε σημείο συμπύκνωσης 65ο Brix. Στη συνέχεια, ο συμπυκνωμένος πλέον χυμός βράστηκε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μια ώρα ώσπου να φτάσει σε σημείο συμπύκνωσης 68,5ο Βrix και στη συνέχεια εμφιαλώθηκε.
Golden Black
Στην ξακουστή περιοχή της Νεμέας, η οικογένεια μας άρχισε να καλλιεργεί αμπελώνες το 1876. Οι μοναδικές εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας, σε συνδυασμό με την όλο και αυξανόμενη εμπειρία μας στην αμπελοκαλλιέργεια, αποτέλεσαν τη βάση για να αναπτυχθεί η οικογενειακή μας επιχείρηση, επενδύοντας στην άριστη ποιότητα και την υγιεινή των προϊόντων μας καθώς επίσης και στην πλήρη ικανοποίηση των ανθρώπων που θα τα δοκιμάσουν. Σήμερα, οι Βιολογικοί Αμπελώνες Παπαϊωάννου είναι μια επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση, που μετά απ’ την μεγάλη απήχηση των κρασιών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποφάσισε, και ειδικότερα ένα από τα νεότερα μέλη της ο Γιώργος, να δραστηριοποιηθεί και με την παραγωγή της, παγκοσμίου φήμης, Κορινθιακής Σταφίδας και να την μοιραστεί με όσους εκτιμούν το εξαιρετικό. Ο μοναδικός όρος που θέσαμε για να ξεκινήσει η παραγωγή, ήταν η μεγάλη ποιοτική διαφοροποίηση προκειμένου να αναδειχθεί η μοναδικότητα αυτού του τόσο ιστορικού προϊόντος. Έτσι, έγινε η αρχή για την παραγωγή της Βιολογικής Κορινθιακής σταφίδας από τους αμπελώνες μας, αποξηραμένης με φυσικό τρόπο στη Σκιά και το όνομα που πιστεύουμε πως την χαρακτηρίζει είναι το «Golden Black» , που σημαίνει Μαύρο Χρυσάφι.
Είναι αρωματικό, χρυσοκίτρινο στο χρώμα, τραχύ στη γεύση και λιγάκι γλυκό. Το λάδι από φυστίκι είναι πλούσιο σε φυτοστερόλες, οι οποίες έχουν αποδειχτεί πως μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης συγκεκριμένων καρκίνων και όγκων.
Κι επειδή οι φυτοστερόλες έχουν την ίδια δομή με τη χοληστερόλη, μειώνουν και την ποσότητα της κακής χοληστερόληςπου απορροφάται από το σώμα. Δοκίμασε το έλαιο από φυστίκι σε σαλάτες και όχι μόνο!
Το πετιμέζι είναι μια από τις παλιότερες γλυκαντικές ύλες που χρησιμοποίησαν οι κάτοικοι της Ευρώπης, πολύ πριν γενικευθεί η χρήση της ζάχαρης. Προέρχεται από τη συμπύκνωση, συνήθως με βρασμό, του χυμού σταφυλιών, του μούστου δηλαδή, πριν αυτός αρχίσει να ζυμώνει. Ο Ιπποκράτης μάλιστα, και αργότερα ο Γαληνός, του απέδιδαν θεραπευτικές ιδιότητες.
100% από ελληνικά σταφύλια
Χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Φυσικό προϊόν, κατάλληλο για χορτοφάγους και Vegan.
Χωρίς γλουτένη, χωρίς συντηρητικά, χωρίς χρωστικές, χωρίς τεχνητά αρώματα.
Το Μελόξiδο Ermionis,αποτελεί ένα καινοτόμο και απολύτως φυσικό προϊόν, αφού παρασκευάζεται αποκλειστικά από μέλι και δεν περιέχει συντηρητικά, χρωστικές και πρόσθετα. Πρόκειται για έναπροϊόν με έντονη γεύση κι άρωμα μελιού. Χαρίζει στα φαγητάμία γλυκιά επίγευση κι είναι ιδανικό για πράσινες σαλάτες, μαρινάδες, βινεγκρέτ κι ότι άλλο φανταστείτε! Το μελόξιδο Ermionis είναι προϊόν πατέντας, ενώ η παλαίωση του γίνεται σε δρύινα βαρέλια σε κελάρι κάτω από τη γή στο κτήμα μας.
Το Χαρουπόμελo μας παράγεται από τους καρπούς του χαρουπόδεντρου και έχει μια ήπια, γλυκιά γεύση.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν γλυκαντικό για:
·Κέικ
·Ταχίνι
·Ζεστά και κρύα ροφήματα
·Γιαούρτι
·Παγωτό
·Ρύζι
Είναι ένα εξαιρετικό αντικατάστατο της ζάχαρης.
Το χαρουπόμελο είναι επίσης γνωστό και σαν παραδοσιακό γιατρικό για τον βήχα και τον πονόλαιμο.
Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο (σχεδόν τριπλάσια από το γάλα, το χαρούπι έχει 350mg ανά 100gr σε σύγκριση με το γάλα που έχει 120mg ανά 100gr). Η γεύση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εκάστοτε ποικιλία που έχει χρησιμοποιηθεί χωρίς να αλλάζουνε οι θρεπτικές αξίες. Για την παραγωγή του χρησιμοποιούμε μόνο κρητικά χαρούπια.
Το παραδοσιακό πετιμέζι ή έψιμα όπως το αποκαλούν στην Κύπρο, παρασκευάζεται με την παραδοσιακή μέθοδο.
Τα σταφύλια συλλέγονται από το χωράφι και σε 24 ώρες τα βράζουν σε ανοιχτό καζάνι.
Χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο ζάχαρης σε διάφορα είδη τροφίμων όπως αρτοσκευάσματα, και γλυκά, σε πιάτα με κρέατα, ψάρια, λαχανικά, dressings, κά.
Προσθέστε το στο γάλα, στο τσάι, στον καφέ, σε χυμούς, γιαούρτι, παγωτό, δημητριακά, κρέπες, βάφλες αλλά και στις μαγειρικές και γλυκές δημιουργίες σας.
Το μηλόξυδο είναι ένα πολυλειτουργικό προϊόν για κάθε νοικοκυριό. Χάρη στην απαλή όξινη γεύση του, ταιριάζει ιδανικά με τις σαλάτες, το κρέας ,τις σάλτσες και τα ψητά λαχανικά. Συνδυάζεται δε άριστα και με τα θαλασσινά.
Η Κρητική Βιολογική Κρέμα Βαλσάμικου με Ρόδι είναι ιδανική για να συνδυάσετε τα αγαπημένα σας φαγητά με την αυθεντική γεύση του βαλσαμικού και την γλυκιά ζωηρότητα του ροδιού.
Προϊόν βιολογικής καλλιέργειας και παραγωγής από τους αμπελώνες της Οικογένειας Παπαδάκη, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χρωστικών ή συντηρητικών, δημιουργήθηκε για να σας εμπνεύσει να πειραματιστείτε με νέες ευφάνταστες συνταγές της μεσογειακής διατροφής.
Η Κρητική Βιολογική Κρέμα Βαλσάμικου με Θυμαρίσιο Μέλι είναι ιδανική για να συνδυάσετε τα αγαπημένα σας φαγητά με τις αυθεντικές γεύσεις του βαλσαμικού και του ελληνικού θυμαρίσιου μελιού.
Προϊόν βιολογικής καλλιέργειας και παραγωγής από τους αμπελώνες της Οικογένειας Παπαδάκη, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χρωστικών ή συντηρητικών, δημιουργήθηκε για να σας εμπνεύσει να πειραματιστείτε με νέες ευφάνταστες συνταγές της μεσογειακής διατροφής.