Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία κατά την πλοήγηση σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης.
Στο κτήμα μας καλλιεργούνται δενδρολίβανα με βάση την ορθή βιολογική πρακτική, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μελισσοκομικά φυτά και τα οποία συλλέγουμε στα τέλη Μαΐου, τα αποξεραίνουμε με φυσικό τρόπο, τα συσκευάζουμε και τα αποθηκεύουμε, τηρώντας τις προδιαγραφές του ISO.
Η ενασχόληση της Οικογένειας Μπαϊρακτάρη με τη μελισσοκομία,ξεκινάει το 1914,ενώ εμείς αποτελούμε πλέον την τέταρτη γενιά, που συνεχίζει αυτήν την παράδοση. Η πολύχρονη πείρα μας και η Αγάπη για τα Αγνά και Ποιοτικά προϊόντα της μέλισσας, οδήγησε εμένα και τη σύζυγο μου να ασχοληθούμε με τη μελισσοκομία σε πιο επαγγελματικό επίπεδο, δημιουργώντας το 2007 το πρώτο συσκευαστήριο μελιού κι αρωματικών φυτών στην Αργολίδα. Tο 2008 δημιουργήσαμε το brand Ermionis, μέσω του οποίου διαθέσαμε για πρώτη φορά στην τοπική αγορά της Ερμιονίδας, το δικής μας παραγωγής μέλι αρωματικών φυτών. Η επιχείρηση μας εφαρμόζει από την αρχή της λειτουργίας της, πρότυπο ασφάλειας τροφίμων ISO:22000, ενώ το κτήμα μας, καθώς και τα αρωματικά φυτά που καλλιεργούμε, είναι πιστοποιημένα από τον φορέα ΔΗΩ, ως βιολογικά. Συνέχεια αυτής της προσπάθειας αποτελεί η δημιουργία του Mουσείου Μελιού & Μέλισσας το 2009, θέλοντας να δώσουμε στους επισκέπτες μας, τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της μέλισσας. Η επιχείρηση αποτελεί πρότυπη μονάδα παραγωγής και συσκευασίας, ενώ το μέλι μας ελέγχεται κάθε χρόνο για την γνησιότητα του από εγκεκριμένο χημείο
Από την αρχή της λειτουργίας μας και μέχρι σήμερα συνεχίζουμε δυναμικά και προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να εξελισσόμαστε ως προ το καλύτερο, προσφέροντας σ' εσάς εκλεκτής ποιότητας προϊόντα, πάντα με συνέπεια κι υπευθυνότητα.
Η Συλλογή του μελιού από την ελληνική φύση της επαρχίας Ερμιονίδας, γίνεται χρησιμοποιώντας τις καλύτερες μεθόδους συλλογής και αποθήκευσης του για πάνω απο ένα αιώνα. Στοιχείο αυτής της συνέχειας αποτελεί η πέτρα, της οποίας η επιγραφή είναι χαραγμένη στο χέρι, που βρέθηκε στην τοποθεσία Θυνί Κρανιδίου, εκεί όπου βρίσκονταν τα κτήματα της οικογένειας Μπαϊρακτάρη, καθώς και το πρώτο μελισσοκομείο της. Χρησιμοποιούταν ως βάση για τα κοφίνια (παλαιότερος τύπος κυψέλης), του Αθανασίου Αντωνίου Μπαϊρακτάρη, προπάππου του Κοσμά Μπαϊρακτάρη. Εμείς συλλέξαμε αυτή τη πέτρα και την τοποθετήσαμε στο νέο μελισσοκομείο μας, στα Κομίνια Κρανιδίου ως σύμβολο της παράδοσης και της συνέχειας της μελισσοκομίας.
Αποστολή της επιχείρησης αποτελεί η μετάδοση της αγάπης για την μέλισσα και τα προϊόντα της.
Από τα βάθη της παράδοσης μας το γνωστό και ταπεινό μας «χαμομηλάκι» έρχεται να μας προσφέρει απλόχερα τα τόσα οφέλη του.
Οδηγίες παρασκευής:
Ζεστό: Τοποθετούμε το φακελάκι τσαγιού της αρεσκείας μας στην κούπα με 250ml φρέσκου βρασμένου νερού. Αφήνουμε το τσάι να εκχυλίσει για 5’ έως 10’
Tip: Καλύψτε την κούπα για πιο έντονο άρωμα.
Κρύο: Ετοιμάζουμε όπως και στο ζεστό, αφήνοντας το τσάι να εκχυλίσει 10’ έως 15’ με καλυμμένη κούπα για πιο έντονο άρωμα. Στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο ή προσθέτουμε πάγο.
Το Θαλασσινό Αλάτι SymiSeaSalt είναι ένα προϊόν αρίστης ποιότητοςκαι υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι το Φυσικό Θαλασσινό Αλάτι που παράγεται στις Αλυκές της Σύμης, από το θαλασσινό νερό με συμμάχους τον καθαρό αέρα και τον ήλιο, χωρίς καμιά χημική ή άλλη επεξεργασία. Εγγυάται μια ξεχωριστή γευστική απόλαυση.
Το Θαλασσινό Αλάτι Symi Sea Salt είναι ένα προϊόν αρίστης ποιότητοςκαι υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι το Φυσικό Θαλασσινό Αλάτι που παράγεται στις Αλυκές της Σύμης, από το θαλασσινό νερό με συμμάχους τον καθαρό αέρα και τον ήλιο, χωρίς καμιά χημική ή άλλη επεξεργασία. Εγγυάται μια ξεχωριστή γευστική απόλαυση.
Το Θαλασσινό Αλάτι Symi Sea Salt είναι ένα προϊόν αρίστης ποιότητοςκαι υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι το Φυσικό Θαλασσινό Αλάτι που παράγεται στις Αλυκές της Σύμης, από το θαλασσινό νερό με συμμάχους τον καθαρό αέρα και τον ήλιο, χωρίς καμιά χημική ή άλλη επεξεργασία. Εγγυάται μια ξεχωριστή γευστική απόλαυση.
Το φασκόμηλο Ermionis, προέρχεται από ποικιλίες των Κηθύρων και της Μάνης και καλλιεργείται στο κτήμα μας με βάση την ορθή βιολογική πρακτική, συλλέγεται αρχές Σεπτεμβρίου, γιατί τότε επικρατεί το πιο έντονο το άρωμα του. 'Επειτα, αποξεραίνεται με φυσικό τρόπο, συσκευάζεται κι αποθηκεύεται, τηρώντας τις προδιαγραφές του ISO.
Ο συνδυασμός των δύο αυτών ποικιλιών προσδίδει μία ιδιαίτερη και γλυκιά γεύση στο φασκόμηλο, ενώ ξεχωρίζει και για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες.
Ένα χαρισματικό και πλούσιο σε ιδιότητες βότανο..με τη γνωστή ενδιαφέρουσα πιπεράτη γεύση του βοηθάει στην τόνωση της μνήμης και της οξυδέρκειας.
Οδηγίες παρασκευής:
Ζεστό: Τοποθετούμε το φακελάκι τσαγιού της αρεσκείας μας στην κούπα με 250ml φρέσκου βρασμένου νερού. Αφήνουμε το τσάι να εκχυλίσει για 5’ έως 10’
Tip: Καλύψτε την κούπα για πιο έντονο άρωμα
Κρύο: Ετοιμάζουμε όπως και στο ζεστό, αφήνοντας το τσάι να εκχυλίσει 10’ έως 15’ με καλυμμένη κούπα για πιο έντονο άρωμα. Στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο ή προσθέτουμε πάγο.
Πρόκειται για ένα άριστο τονωτικό του οργανισμού χωρίς να περιέχει καθόλου καφείνη, με την μοναδική και πλούσια γεύση του να του επιτρέπουν να καταναλώνεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Βάζοντας στη ζωή σας το τσάι του βουνού επωφελείστε από μια ατέλειωτη λίστα ευεργετικών ιδιοτητών, καθώς είναι διεθνώς γνωστό για τις αγχολυτικές και αντικαταθλιπτικές του ικανότητες, την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη του ταυτότητα, όπως επίσης και για την εξαιρετική του δράση κατά του Alzheimer.
Extra Info: Αναμειγνύεται εύκολα με διάφορες ποικιλίες όπως με λίγη μέντα ή λουίζα. Ιδανικά εμπλουτίζεται με πέταλα τριαντάφυλλου πλούσια σε βιταμίνη C, με τον συνδυασμό τους να αποδίδει ένα θεσπέσιο, γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα.
Βοτανικό μείγμα για την παρασκευή αφεψήματος κάνει καλό με φυσικό τρόπο, στην οξέα-βασική ισορροπία κύριο στοιχειό όλων των λειτουργιών του μεταβολισμού στον οργανισμό. Για έναν υγιή μεταβολισμό η ισορροπία στη σχέση αυτή είναι αναγκαία. Η κακη διατροφή, το άγχος, η κατανάλωση οινοπνεύματος μπορεί να οδηγήσουν σε υπέρ-οξείδωση του σώματος, Κούραση, καούρες, διαταραχές ύπνου, ακοής και αλλεργίες μπορεί να είναι συμπτώματα αυτής της σχέσης.
Να αποφεύγεται η χρήση του σε υπερευαισθησία στα συστατικά του, σε παιδιά κάτω των 12 ετών.
Η μοναδική γεύση της μέντας είναι τόσο ιδιαίτερη που πολλές φόρες μόνο η αναφορά στο όνομά της μπορεί να είναι αρκετή για να σου δημιουργήσει μια αίσθηση φρεσκάδας, αλλά και μια ακαταμάχητη επιθυμία για να απολαύσεις ένα ρόφημα μέντας με την πρώτη ευκαιρία.
Εκτός από την απολαυστική και αναζωογονητική φρεσκάδα που προσφέρει η μέντα, η φύση της χάρισε απλόχερα, πολλές και πλούσιες θεραπευτικές ιδιότητες.
Η τονωτική της επίδραση στον οργανισμό, σε συνδυασμό με τις αντισηπτικές και αντιμικροβιακές της δράσεις, συνθέτουν την τέλεια επιλογή για την αντιμετώπιση θεμάτων όπως η δυσπεψία, το κρύωμα, τη γρίπη, τους πονοκεφάλους, τους πόνους της περιόδου, αλλά και πολλά ακόμη.
Αποτελεί επίσης τον μεγαλύτερο ‘’εχθρό’’ της κακοσμίας του στόματος.
Η Λουίζα χαρακτηρίζεται για την τονωτική, αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδηκαι αντιμικροβιακή της δράση, κερδίζοντας επάξια τη θέση της ανάμεσα στα κορυφαία φαρμακευτικά και ευεργετικά βότανα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Οι θεραπευτικές της ιδιότητες βοηθάνε στο να καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα, ανακουφίζει το στομάχι, ηρεμεί το νευρικό σύστημα προσφέροντας ξέγνοιαστο ύπνο αλλά και καταπολεμά τη κακοσμία του στόματος.
Extrainfo: Το ζεστό εκχύλισμα της Λουίζας φημίζεται για τις αφροδισιακές της ιδιότητες.
Βοτανικό μείγμα για την παρασκευή αφεψήματος κάνει καλό με φυσικό τρόπο, στην οξέα-βασική ισορροπία κύριο στοιχειό όλων των λειτουργιών του μεταβολισμού στον οργανισμό. Για έναν υγιή μεταβολισμό η ισορροπία στη σχέση αυτή είναι αναγκαία. Η κακη διατροφή, το άγχος, η κατανάλωση οινοπνεύματος μπορεί να οδηγήσουν σε υπέρ-οξείδωση του σώματος, Κούραση, καούρες, διαταραχές ύπνου, ακοής και αλλεργίες μπορεί να είναι συμπτώματα αυτής της σχέσης.
Να αποφεύγεται η χρήση του σε υπερευαισθησία στα συστατικά του, σε παιδιά κάτω των 12 ετών.
Μεθυστικός συνδυασμός από Τσάι του Βουνού με μπαχαρικά με κυρίαρχες νότες γαρύφαλλου θα ταξιδέψει τις αισθήσεις σας στις ακτές τις Μεσογείου και στα όμορφα ελληνικά νησιά χαρίζοντας πλούσια οφέλη στον οργανισμό σας.
Οδηγίες παρασκευής:
Ζεστό: Τοποθετούμε το φακελάκι τσαγιού της αρεσκείας μας στην κούπα με 250ml φρέσκου βρασμένου νερού. Αφήνουμε το τσάι να εκχυλίσει για 5’ έως 10’
Tip: Καλύψτε την κούπα για πιο έντονο άρωμα
Κρύο: Ετοιμάζουμε όπως και στο ζεστό, αφήνοντας το τσάι να εκχυλίσει 10’ έως 15’ με καλυμμένη κούπα για πιο έντονο άρωμα. Στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο ή προσθέτουμε πάγο.
Το Τσάι του Βουνού με τα ροδοπέταλα θα σας τονώσει, θα σας αναζωογονήσει και θα σας φτιάξει αμέσως την διάθεση με το πλούσιο άρωμα του και την γεύση του.
Οδηγίες παρασκευής:
Ζεστό: Τοποθετούμε το φακελάκι τσαγιού της αρεσκείας μας στην κούπα με 250ml φρέσκου βρασμένου νερού. Αφήνουμε το τσάι να εκχυλίσει για 5’ έως 10’
Tip: Καλύψτε την κούπα για πιο έντονο άρωμα
Κρύο: Ετοιμάζουμε όπως και στο ζεστό, αφήνοντας το τσάι να εκχυλίσει 10’ έως 15’ με καλυμμένη κούπα για πιο έντονο άρωμα. Στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο ή προσθέτουμε πάγο.
Φρουτένια απόλαυση που σερβίρεται κρύα και ζεστή, ταξιδεύοντας τις αισθήσεις σας μέσα από αρώματα εσπεριδοειδών, ωφέλιμη πάντα για τον οργανισμό μας.
Οδηγίες παρασκευής:
Ζεστό: Τοποθετούμε το φακελάκι τσαγιού της αρεσκείας μας στην κούπα με 250ml φρέσκου βρασμένου νερού. Αφήνουμε το τσάι να εκχυλίσει για 5’ έως 10’
Tip: Καλύψτε την κούπα για πιο έντονο άρωμα
Κρύο: Ετοιμάζουμε όπως και στο ζεστό, αφήνοντας το τσάι να εκχυλίσει 10’ έως 15’ με καλυμμένη κούπα για πιο έντονο άρωμα. Στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο ή προσθέτουμε πάγο.
Ένας γευστικά τέλειος και ευεργετικά απογειωτικός συνδυασμός με detox ιδιότητες.
Οδηγίες παρασκευής:
Ζεστό: Τοποθετούμε το φακελάκι τσαγιού της αρεσκείας μας στην κούπα με 250ml φρέσκου βρασμένου νερού. Αφήνουμε το τσάι να εκχυλίσει για 5’ έως 10’
Tip: Καλύψτε την κούπα για πιο έντονο άρωμα
Κρύο: Ετοιμάζουμε όπως και στο ζεστό, αφήνοντας το τσάι να εκχυλίσει 10’ έως 15’ με καλυμμένη κούπα για πιο έντονο άρωμα. Στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο ή προσθέτουμε πάγο.
Συναρπαστικός συνδυασμός αρώματος και γεύσης, χαρίζει τόνωση και ευεξία κάθε στιγμή!
Οδηγίες παρασκευής:
Ζεστό: Τοποθετούμε το φακελάκι τσαγιού της αρεσκείας μας στην κούπα με 250ml φρέσκου βρασμένου νερού. Αφήνουμε το τσάι να εκχυλίσει για 5’ έως 10’
Tip: Καλύψτε την κούπα για πιο έντονο άρωμα
Κρύο: Ετοιμάζουμε όπως και στο ζεστό, αφήνοντας το τσάι να εκχυλίσει 10’ έως 15’ με καλυμμένη κούπα για πιο έντονο άρωμα. Στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο ή προσθέτουμε πάγο.