Νηστίσιμα κουλουράκια κρασιού
- 2 + 1/2 κούπες λάδι ελαιόλαδο ή φυτικό ή ανάμεικτο.
- 1 κούπα κρασί
- 1 κούπα μελάσα Emelia
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1/2 κούπα σουσάμι καβουρδισμένο
- 7 κούπες αλεύρ που φουσκώνει μόνο τουι
- 1/2 κ. γλυκού σόδα
- 8-10 καρύδια (προαιρετικά)
- 1 κ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο
- ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υγρά μαζί. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η μελάσα και προσθέτουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά. Η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά μαλακή και πλάθουμε αμέσως σε κουλουράκια. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε.
Πηγή: emelia.eu
Comments
Leave your comment
* Required field