Το χαρούπι είναι η σοκολάτα της Κρήτης. Η σάρκα του χαρουπιού είναι αρκετά θρεπτική αφού περιέχει μεγάλο αριθμό αλάτων, ιχνοστοιχείων, βιταμινών και πρωτεϊνών (ιδιαίτερα ασβέστιο σε τριπλάσια αναλογία από το γάλα, επίσης φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, πυρίτιο κ.ά.)
Το χαρουπόμελο είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και φυτοθρεπτικών συστατικών. Παράλληλα περιέχει τανίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Επίσης έχει καταπραϊντικές και αντισηπτικές ιδιότητες.
Έρευνες έχουν δείξει ότι, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, τα χαρούπια και κατ’ επέκταση το χαρουπόμελο, έχουν την δυνατότητα να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
Το χαρουπόμελο περιέχει ποσότητες θιαμίνης (Βιταμίνη Β), ριβοφλαμίνης (Βιταμίνη Β2), νιασίνης (Βιταμίνη Α) και βιταμίνης D2, όπως επίσης σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο.
Συστατικά: βιολογικό χαρουπόμελο (100%)
Δεν περιέχει γλουτένη και οξαλικό οξύ που μειώνει την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά το ασβέστιο.
Δεν περιέχει ζάχαρη και συντηρητικά
Διατροφικά στοιχεία/ ανά 100gr
Ενέργεια: 308,196 kcal
Λιπαρά: 0,09
εκ των οποίων κορεσμένα: 0,00
Υδατάνθρακες: 74,84
εκ των οποίων σάκχαρα: 37,56
Πρωτείνη: 2,01
Αλάτι: 0,01
Η «Οικοτεχνία ΑΡΩΔΑΜΟΣ» στη Σητεία Κρήτης παράγει και συσκευάζει βιολογικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.
Η άριστη ποιότητα των προϊόντων της σητειακής γης οφείλεται στα συστατικά του εδάφους και το ξηροθερμικό κλίμα του τόπου αλλά και στις καλές γεωργικές πρακτικές και τη μεγάλη αγάπη προς τη γη μας.
Η Βιολογική καλλιέργεια χαρουπιού και ελιάς στο κτήμα Αρωδαμός πιστοποιείται από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ.