Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία κατά την πλοήγηση σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης.

Σπιτικές μπάρες με βρώμη, δημητριακά και ... φιστίκια Αιγίνης.

Σπιτικές μπάρες με βρώμη, δημητριακά και ... φιστίκια Αιγίνης.

Συστατικά

·         ·         1/2 κούπα σιρόπι αγάβης

·         1/2 κούπα ταχίνι ολικής

·         1  κούπα νιφάδες βρώμης

·         1/2  κούπα δημητριακά της επιλογής σας

·         1/2 κούπα σταφίδες ή cranberries

·         1 κούπα φιστικια Αιγινης,  χοντροκομμένα

·         2 κ.σ. σουσάμι

·         1 κ.σ. κακάο

·         1/2 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη

 

 

Εκτέλεση

             Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατέψτε το σιρόπι αγάβης με το ταχίνι.

             Σε ένα δεύτερο μπωλ ανακατέψτε τα στεγνά υλικά καλά, για να πάει παντού το κακάο και η κανέλλα.

             Ρίξτε τα στεγνά υλικά στο μίγμα της αγάβης με το ταχίνι και ανακατέψτε με το χέρι. Το τελικό μίγμα θα είναι μια συμπαγής, κολλώδης μάζα.

             Ρίξτε το μίγμα σε μια λαδόκολλα, φορμάρετέ το σε ορθογώνιο σχήμα και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου για να σφίξει (ή 1/2 ώρα στην κατάψυξη).

             Μετά από 1 ώρα βγάλτε το από το ψυγείο και κόψτε το σε φέτες πάχους 1,5 εκ. περίπου τις οποίες θα τοποθετήσετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα.

             Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C (στον αέρα) για 10 λεπτά (όχι παραπάνω).

             ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν βγάλετε τις μπάρες από το φούρνο θα είναι μαλακές. Μην ανησυχείτε όμως γιατί όταν κρυώσουν θα είναι τέλειες.

             Αποθηκεύστε σε γυάλινο τάπερ.

 

Πρόσφατα άρθρα

Ελληνικό τσίζκεϊκ με φιστίκι Αιγίνης και κουρούπα* από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υπάρχουν πολλοί ευφάνταστοι τρόποι να ελληνοποιήσεις το τσίζκεϊκ. Εδώ ο σεφ φτιάχνει μια μαλακή βάση από φιστίκια Αιγίνης, αντί για τα τριμμένα digestives των Αμερικανών, ενώ για τη γέμιση αναμειγνύουμε γιαούρτι με κρητική κουρούπα, ένα είδος ξινομυζήθρας από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα.
Περισσότερα
Εμφάνιση 1 - 1 από 1 αντικείμενο
Top
{* *}