Ο βασιλιάς των ζυμαρικών στην πιο εύπεπτη και ελαφριά εκδοχή του. Βάλαμε όλη μας την εμπειρία στην παραγωγή σπαγγέτι, επιλέξαμε εκλεκτό αλεύρι dinkel, ζυμώσαμε χωρίς αλάτι, δώσαμε σχήμα σε μπρούτζινα καλούπια και αποξηράναμε αργά σε φυσικές συνθήκες. Μόλις αρχίσει το βράσιμο απολαύστε το γήινο άρωμα του εκλεκτού dinkel σιταριού που αναδύεται από την κατσαρόλα. Η απόλαυση συνεχίζεται στο πιάτο με το πιο ελαφρύ και ευκολοχώνευτο σπαγγέτι που έχετε δοκιμάσει. Μην αλλοιώσετε τη γεύση του με βαριές σάλτσες! Ελάχιστο ανθότυρο ή μία ελαφριά σάλτσα ντομάτας, είναι αρκετά για ένα μοναδικό γεύμα με σπαγγέτι dinkel Αγροζύμη.
Χυλοπίτες dinkel “Αγροζύμη” 500gr
Στην Αγροζύμη παίρνουμε εκλεκτό αλεύρι dinkel και χωρίς προσθήκη αλατιού, ζυμώνουμε αργά και προσεκτικά τις χυλοπίτες. Τις αποξηραίνουμε σε φυσικές συνθήκες για να μείνουν αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά του dinkel και η γλυκιά, γήινη γεύση του. Απολαύστε ένα παραδοσιακό ζυμαρικό, φτιαγμένο από αλεύρι που ταιριάζει στις σημερινές συνθήκες ζωής. Εύπεπτες, ελαφριές και πάντα νόστιμες, οι χυλοπίτες dinkel της Αγροζύμης σέβονται την παράδοση και την ανάγκη για ελαφριά διατροφή .
Συνταγή
Χρόνος βρασμού: 9 λεπτά
Συστατικά: Αλεύρι dinkel.
Στην αρχαία Ελλάδα έφτιαχναν το «λάγανον». Μία στρογγυλή και λεπτή ζύμη από αλεύρι και νερό, την οποία, αφού στέγνωνε, τη θρυμμάτιζαν με τα χέρια και δημιουργούσαν ένα ζυμαρικό παρόμοιο με τις σημερινές χυλοπίτες. Μία συνταγή που ταξιδεύει αιώνες στη Μεσόγειο, σήμερα γίνεται πιο νόστιμη και υγιεινή από ποτέ.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ DINKEL
Γλυκιά γεύση με νότες καρυδιού, μακρά επίγευση, γήινα αρώματα εκλεκτής σποράς και αδρή υφή για να δένει ιδανικά με τη σάλτσα. Πεντανόστιμα, εύπεπτα και υγιεινά ζυμαρικά. Καλώς ήρθατε στον κόσμο των dinkel ζυμαρικών της Αγροζύμης. Το αλεύρι από σιτάρι dinkel (triticum spelta ή όλυρα όπως αλλιώς ονομάζεται) αρχέτυπο του σημερινού σιταριού, είναι πολύ πιο εύπεπτο από το αλεύρι του κοινού σιταριού, καθώς η γλουτένη που περιέχει αποτελείται από μεγαλύτερο αριθμό υδατοδιαλυτών πρωτεϊνών. Η περιεκτικότητά του σε συνολική πρωτεΐνη είναι έως 25% μεγαλύτερη από τις κοινές ποικιλίες σιταριού, έχει μεγάλα ποσοστά σιδήρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, βιταμινών Β1, Β2 και ωφέλιμων λιπαρών οξέων. Η διαδικασία παραγωγής των ζυμαρικών dinkel, είναι μία χρονοβόρα και αργή διαδικασία, αλλά ταυτόχρονα και μια γιορτή δημιουργίας για το εκλεκτό αποτέλεσμα. Επιλέγουμε εκλεκτό αλεύρι dinkel, το ζυμώνουμε χωρίς προσθήκη αλατιού, και το αποξηραίνουμε αργά σε χαμηλές θερμοκρασίες για να διατηρήσουμε τη μοναδική γεύση του εκλεκτού dinkel και όλα τα θρεπτικά του συστατικά. Χρησιμοποιώντας μπρούτζινα καλούπια, όπως οι κορυφαίοι μακαρονοποιοί στον κόσμο. Ζυμαρικά που απαντούν στην ανάγκη της σύγχρονης ζωής για υγιεινές απολαύσεις.