Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία κατά την πλοήγηση σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης.
Τηλέφωνο:
6948401486-22970 25025
0
Μακαρίνα dinkel “Αγροζύμη” 500gr
zoom_in
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right
Μακαρίνα dinkel “Αγροζύμη” 500gr
3,65 €
με ΦΠΑ
Ένα ζυμαρικό από τη γαστρονομική παράδοση των Ποντίων, με σχήμα ιδανικό για απολαυστικές δίαιτες και γκουρμέ δημιουργίες. Η μακαρίνα, είναι ένα ζυμαρικό μεταξύ σπαγγέτι και φιδέ, όπου στη dinkel εκδοχή της γίνεται ένα ελαφρύ, ευκολοχώνευτο πιάτο, σύμμαχος μίας δίαιτας χαμηλής σε υδατάνθρακες. Το εκλεκτό αλεύρι dinkel με τη γλυκιά του γεύση σας χορταίνει νοστιμιά, χωρίς να βαραίνει το στομάχι. Μαγειρέψτε την όπως τη μακαρονάδα, αλλά σερβίρετέ την με λιγότερη ποσότητα σάλτσας γιατί είναι λεπτότερη και θέλει ευαίσθητους χειρισμούς. Μία κουταλιά κλασικό πέστο, ή πέστο μαϊντανού, αναδεικνύει το σχήμα της και τη γεύση του εκλεκτού diknel σιταριού. προσθέστε μία πιρουνιά μακαρίνα δίπλα σε κρέατα και πουλερικά για πρωτότυπα και εύπεπτα πιάτα.
Γλυκιά γεύση με νότες καρυδιού, μακρά επίγευση, γήινα αρώματα εκλεκτής σποράς και αδρή υφή για να δένει ιδανικά με τη σάλτσα. Πεντανόστιμα, εύπεπτα και υγιεινά ζυμαρικά. Καλώς ήρθατε στον κόσμο των dinkel ζυμαρικών της Αγροζύμης. Το αλεύρι από σιτάρι dinkel (triticum spelta ή όλυρα όπως αλλιώς ονομάζεται) αρχέτυπο του σημερινού σιταριού, είναι πολύ πιο εύπεπτο από το αλεύρι του κοινού σιταριού, καθώς η γλουτένη που περιέχει αποτελείται από μεγαλύτερο αριθμό υδατοδιαλυτών πρωτεϊνών. Η περιεκτικότητά του σε συνολική πρωτεΐνη είναι έως 25% μεγαλύτερη από τις κοινές ποικιλίες σιταριού, έχει μεγάλα ποσοστά σιδήρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, βιταμινών Β1, Β2 και ωφέλιμων λιπαρών οξέων. Η διαδικασία παραγωγής των ζυμαρικών dinkel, είναι μία χρονοβόρα και αργή διαδικασία, αλλά ταυτόχρονα και μια γιορτή δημιουργίας για το εκλεκτό αποτέλεσμα. Επιλέγουμε εκλεκτό αλεύρι dinkel, το ζυμώνουμε χωρίς προσθήκη αλατιού, και το αποξηραίνουμε αργά σε χαμηλές θερμοκρασίες για να διατηρήσουμε τη μοναδική γεύση του εκλεκτού dinkel και όλα τα θρεπτικά του συστατικά. Χρησιμοποιώντας μπρούτζινα καλούπια, όπως οι κορυφαίοι μακαρονοποιοί στον κόσμο. Ζυμαρικά που απαντούν στην ανάγκη της σύγχρονης ζωής για υγιεινές απολαύσεις.
Στην Αγροζύμη παίρνουμε εκλεκτό αλεύρι dinkel και χωρίς προσθήκη αλατιού, ζυμώνουμε αργά και προσεκτικά τις χυλοπίτες. Τις αποξηραίνουμε σε φυσικές συνθήκες για να μείνουν αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά του dinkel και η γλυκιά, γήινη γεύση του. Απολαύστε ένα παραδοσιακό ζυμαρικό, φτιαγμένο από αλεύρι που ταιριάζει στις σημερινές συνθήκες ζωής. Εύπεπτες, ελαφριές και πάντα νόστιμες, οι χυλοπίτες dinkel της Αγροζύμης σέβονται την παράδοση και την ανάγκη για ελαφριά διατροφή .
Ο βασιλιάς των ζυμαρικών στην πιο εύπεπτη και ελαφριά εκδοχή του. Βάλαμε όλη μας την εμπειρία στην παραγωγή σπαγγέτι, επιλέξαμε εκλεκτό αλεύρι dinkel, ζυμώσαμε χωρίς αλάτι, δώσαμε σχήμα σε μπρούτζινα καλούπια και αποξηράναμε αργά σε φυσικές συνθήκες. Μόλις αρχίσει το βράσιμο απολαύστε το γήινο άρωμα του εκλεκτού dinkel σιταριού που αναδύεται από την κατσαρόλα. Η απόλαυση συνεχίζεται στο πιάτο με το πιο ελαφρύ και ευκολοχώνευτο σπαγγέτι που έχετε δοκιμάσει. Μην αλλοιώσετε τη γεύση του με βαριές σάλτσες! Ελάχιστο ανθότυρο ή μία ελαφριά σάλτσα ντομάτας, είναι αρκετά για ένα μοναδικό γεύμα με σπαγγέτι dinkel Αγροζύμη.
Το κλασικό κοφτό μακαρονάκι, τώρα και με εκλεκτό αλεύρι dinkel,για όσους θέλουν απόλαυση αλλά και ελαφρύ στομάχι. Εύπεπτο και πεντανόστιμο, το κοφτό μακαρονάκι dinkel της Αγροζύμης, γίνεται σύμμαχος για μία ελαφριά διατροφή. Φτιάξτε καλοκαιρινές, ελαφριές σαλάτες με κοφτό μακαρονάκι και τα υλικά της χωριάτικης. Μετατρέψτε το «μαντί», την παραδοσιακή σούπα από την Καπαδοκία, σε δροσερό πιάτο με μακαρονάκι dinkel και γιαούρτι. Μαγειρέψτε το με χταποδάκι και λευκό κρασί και απολαύστε την ισορροπία ανάμεσα στη γήινη γεύση του και στη θαλασσινή αλμύρα του χταποδιού.
Κλασικό στο σχήμα αλλά με dinkel αλεύρι. Το πολυαγαπημένο κριθαράκι της Αγροζύμης, φτιάχνεται τώρα από εκλεκτό αλεύρι dinkel. Ευκολοχώνευτο, γευστικό, βάση για δεκάδες συνταγές με πανάλαφρα πιάτα, απογειώνει την κουζίνα σας και φροντίζει τον οργανισμό σας. Το κριθαράκι dinkel της Αγροζύμης τρυπώνει σε δεκάδες συνταγές, παραδοσιακές αλλά και πρωτότυπες. Τολμήστε να το μαγειρέψετε και να το σερβίρετε χωρίς σάλτσα, μόνο με θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες λεμονιού. Μαγειρέψτε το με γαρίδες ή ως χορτοφαγικό γιουβέτσι και παντρέψτε τη νοστιμιά της μελιτζάνας με το εκλεκτό dinkel. Tο κριθαράκι στα καλύτερά του.
Έχει τις ρίζες του στις αυλές της Μεσογείου, όπου γυναίκες, με άπειρη υπομονή, έπλαθαν με το χέρι τους μικρούς σβώλους από ζυμάρι και τους έβραζαν σε λίγο νερό. Η παράδοση αυτή παραμένει ολοζώντανη στη Σαρδηνία, όπου παρασκευάζεται ένα ζυμαρικό με το όνομα fregola (φράουλα). Στην Αγροζύμη φτιάχνουμε αυτές τις πεντανόστιμες ζυμαρένιες «φραουλίτσες», από εκλεκτό αλεύρι dinkel, και προτείνουμε να τις απολαύσετε ακόμη και σκέτες για να καταλάβετε τη νοστιμιά του καλού ζυμαρικού. Προσθέστε δύο κουταλιές κους - κους dinkel στη χωριάτικη σαλάτα και δώστε της «σώμα» και γευστική ένταση, μαγειρέψτε το με λαχανικά ή σερβίρετέ με πράσινη σαλάτα, ως ένα πλήρες διαιτητικό γεύμα.
Τα Ζυμαρικά από το αλεύρι Ντίνκελ μας προσφέρουν πολλές βιταμίνες και μεγάλο ποσοστό φυτικών ινών. Συγκεκριμένα το αλεύρι Ντίνκελ ,περιέχει σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, ψευδάργυρο,σελήνιο, κάλιο, βιταμίνη Β6 και φυλλικόοξύ (Β9).
Αξίζει να σημειωθεί πως το αλεύρι Ντίνκελ είναι ευδιάλυτο στο νερό σε μεγάλο ποσοστό, επομένως οι θρεπτικές ουσίες απορροφώνται εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό.