Βραβείο Γεύσης Great Taste Award
Μια φλογερή γεύση για τους τομληρούς. Με πιπεριά Φλωρίνης σαν βάση αλλά πειραγμένο στη συνέχεια!!! Για απόλαυση με ότι θέλετε...ντιπ, συνοδεία, ζυμαρικά, πίτσα, σουβλάκι, πουρέ.. μέχρι πατάτες τηγανιτές..
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία κατά την πλοήγηση σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης. | |
Με Ταχίνι και χυμό Λεμονιού
Το απόλυτο ορεκτικό με ανατολίτικη καταγωγή!
Το χούμους «οι γουμένισσες» παρασκευάζεται με ελληνικά ρεβίθι, ταχίνι και χυμό λεμονιού για να το απολαύσετε πάνω σε ψωμί, τορτίγια ή αραβική πίτα, συνοδεύστε το με ψητά κρεατικά ή σαν ντρέσινγκ, προσθέτοντας ελαιόλαδο, πάνω σε σαλάτες.
Δοκιμάστε παραδοσιακές νοστιμιές από τις Γουμένισσες και νιώστε τη χαρά της καλής παραδοσιακής κουζίνας!
Η Γουμένισσα βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης, στους πρόποδες του Όρους Πάϊκου στο Κιλκίς. Ακριβώς από πάνω στην πλαγιά και δίπλα σε ένα πανέμορφο δάσος βρίσκεται το χωριό Γρίβα στο οποίο δραστηριοποιούνται οι Γουμένισσες, μια μικρή αλλά θαυματουργή οικογενειακή επιχείρηση.
Βραβείο Γεύσης Great Taste Award
Μια φλογερή γεύση για τους τομληρούς. Με πιπεριά Φλωρίνης σαν βάση αλλά πειραγμένο στη συνέχεια!!! Για απόλαυση με ότι θέλετε...ντιπ, συνοδεία, ζυμαρικά, πίτσα, σουβλάκι, πουρέ.. μέχρι πατάτες τηγανιτές..
Απλά Αριστούργημα
Τι να την ονομάσουμε? Πατέ, άλειμμά ή σάλτσα? Αποφάσισε εσύ! Πάντως γίνεται από όλα.
Εννοείται ότι μας ήρθε η έμπνευση από το ρακόμελο. Και το φανταστικό σε αυτή την δημιουργία είναι ότι ακολουθεί την φιλοσοφία του ρακόμελου… σερβίρεται κρύα, σαν ντιπ, σαν άλειμμα, σαν συνοδευτικό, αλλά βγάζει ακόμη πιο όμορφη γεύση όταν την ζεσταίνεις, όπως ακριβώς και το ρακόμελο.
Βάλτη στην μακαρονάδα σου, στο κιμά σου, στον πουρέ σου. Σέρβιρε την όπως μία κέτσαπ και τρέλλανε τους φίλους σου. Βάλτη σαν βάση στα καναπεδάκια σου στην επόμενη γιορτή και σουαρέ σου!
Με κρεατικά είναι αριστουργηματική. Δοκίμασε την με ό,τι κρέας τραβάει η όρεξη σου. Βάλτη σε τηγανιά στο τελείωμα σε χοιρινό, κοτόπουλο, γαλοπούλα, κυνήγι.
Απλά Θαυμάσια!
Εντάξει… εμείς φταίμε που φτιάχουμε εθιστικές γεύσεις;
Το λατρευτό αυτό θαυματουργό μπαχαρικό από την Χίο… τι να πει κανείς… όπου και να μπει …γράφει ποίηση!
Εδώ απογειώνει την τομάτα και τα δύο μαζί συνδυάζονται με την μοναδική φρεσκάδα που μας χαρίζει ο δυόσμος και δημιουργούν μια έκρηξη γεύσεων.
Σάλτσα τη θέλετε, ντιπ τη θέλετε, άλειμμα τη θέλετε… δεν θα σας χαλάσει χατήρι! και όσο εσείς την απολαμβάνετε… βοηθάτε κάποιο συνάνθρωπό μας.
Προσθέστε το pesto σε ζεστά ζυμαρικά της επιλογής σας και ανακατέψτε τα ελαφρά. Προσθέστε λίγο αλάτι και έξτρα παρμεζάνα κατά προτίμηση. Απολαύστε το!
Συστατικά:
Ηλιέλαιο, ανακάρδια (καρύδια κάσιους) αλεσμένα (15%), νερό, βασιλικός (13%), τυρί γκούντα -παρμεζάνα σε σκόνη (3%) (περιέχει γάλα, συντηρητικό: νιτρώδες νάτριο, χρωστικές: καροτένια, αννάττο), ζάχαρη, ρυθμιστής οξύτητας: γαλακτικό οξύ, γάλα σε σκόνη, αλάτι, τροποποιημένο άμυλο, χυμός λεμονιού, σκόρδο αφυδατωμένο.
Πέστο Φιστικιού Το απόλυτο!
Η Αιγινήτικη εκδοχή του πέστο θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας.
Συστατικά: κελυφωτό φιστίκι, τυρί grana pandano, ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σκόρδο και βασιλικό.
Πέστο Φιστικιού, Το απόλυτο!
Η Αιγινήτικη εκδοχή του πέστο θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας.
Συστατικά: κελυφωτό φιστίκι, τυρί grana pandano, ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σκόρδο και βασιλικό.
Κρεμωδης Σάλτσα με Βούτυρο
Μία νόστιμη σάλτσα μπορεί να προσθέσει γεύση στο φαγητό και να κάνει ξεχωριστό κάθε σας γεύμα.
Η Hollandaise και η Bearnaise, αποτελούν δυο από τις πιο διάσημες sauce της γαλλικής γαστρονομίας που επιλέγει όποιος ξέρει από καλή κουζίνα.
H sauce Hollandaise «οι γουμένισσες» παρασκευάζεται με πραγματικό βούτυρο και ταιριάζει υπέροχα με πολλά πιάτα αλλά κυρίως ψαριών όπως σολομού, γαρίδας, αστακού, φίνων αλλαντικών και λαχανικών, με πιο συνηθισμένα τα σπαράγγια καθώς και με αβγά Benedict.
Ταιριάζει εκπληκτικά με κρεατικά όπως μπριζόλες και φιλέτο καθώς και με ψάρια με σφιχτή σάρκα όπως ο τόνος.
Κρεμωδης Σάλτσα με Βούτυρο
Μία νόστιμη σάλτσα μπορεί να προσθέσει γεύση στο φαγητό και να κάνει ξεχωριστό κάθε σας γεύμα.
Η Hollandaise και η Bearnaise, αποτελούν δυο από τις πιο διάσημες sauce της γαλλικής γαστρονομίας που επιλέγει όποιος ξέρει από καλή κουζίνα.
Η Sauce Bearnaise «οι γουμένισσες» είναι μια κρεμώδης σάλτσα βουτύρου, έντονα αρωματισμένη με εστραγκόν και με υπέροχη γεύση.
Ταιριάζει εκπληκτικά με κρεατικά όπως μπριζόλες και φιλέτο καθώς και με ψάρια με σφιχτή σάρκα όπως ο τόνος.
Βραβείο Great Taste
Σκορδαλιά με βάση ρεβύθια!
Συντροφεύει τον μπακαλιάρο, ψαρικά, κρεατικά, κοτόπουλο, λαχανικά. Και γιατί όχι, βάση για πίτσα!
Καυτερό Τσάτνεϊ
Καυτερή πιπεριά με μέλι, ζάχαρη, βότανα και μουστόξυδο.
Χειροποίητο προϊόν βιολογικής γεωργίας.
Παστεριωμένο, χωρίς συντηρητικά.
Συνοδεύεται με κίτρινα τυριά, κόκκινο κρέας, κοτόπουλο ψάρι, πράσινη σαλάτα και ζυμαρικά.
Άλειμμα Φιλετοπιπεριάς Extra Καυτερό
Κόκκινη ψητή πιπέρια και καυτερή πιπεριά με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, καρύδι, μπαχαρικά και σκόρδο.
Ξεφλουδισμένη στο χέρι για να κρατήσει τα αρώματα της φυσικής πιπεριάς.
Ένα βαζάκι 106γρ. περιέχει 1 κιλό περίπου φρέσκες πιπεριές και μαγειρεύεται 3 ώρες προκειμένου να συμπυκνωθούν οι πιπεριές.
Χειροποίητο προϊόν βιολογικής γεωργίας. Παστεριωμένο, χωρίς συντηρητικά.
Σερβίρεται ως ορεκτικό, ντιπ, άλειμμα σε ψωμί, σε σάλτσες, συνοδευτικό σε φαγητό.
Ντιπ Σπανακόπιτας.
Ένας συνδυασμός που λατρεύουμε όλοι. Συνήθως το απολαμβάνουμε σε μορφή σπανακόπιτας άρα γιατί όχι και έτσι.
Η φέτα δένει με το σπανάκι χαρίζοντας μας μια εξαιρετική απόλαυση.
Η «κόκκινη» πρωταγωνίστρια που κερδίζει το χειροκρότημα με την πλούσια και γλυκιά γεύση της, ενώ αιφνιδιάζει με τον ελάχιστα πικάντικο αλλά αρωματικό χαρακτήρα που ανακαλύπτει κανείς στην επίγευση.
Συνοδεύει κάθε λογής αλλαντικό και κρεατικό, γίνεται αλοιφή όταν πρόκειται για καλοφτιαγμένα ορεκτικά, αχνίζει μαζί με γαρίδες και μύδια κάθε σαγανάκι, είναι το υλικό που αγαπάει κάθε σάλτσα πίτσας και το μυστικό που πλάθεται και κρύβεται στα πιο μυρωδάτα κι αφράτα μπιφτέκια.
Ένα μυρωδάτο πατέ που σας ταξιδεύει στους ελαιώνες της Ελλάδας. Έχει δημιουργηθεί από τις πιο εκλεκτές ποικιλίες μαύρης ελιάς και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για να συνοδεύει κάθε μικρή ή μεγάλη λιχουδιά.
Μια απόλυτα υγιεινή απόλαυση που μπορεί να ταιριάξει με μια φέτα ψωμί, να αναδείξει μια μεσογειακή μακαρονάδα, να γίνει η γέμιση μιας κρέπας, να βάλει την τελική πινελιά σε ένα σάντουιτς ή να αποτελέσει απλώς ένα ντιπ που κανένα κριτσίνι δεν μπορεί να του αντισταθεί.
Ένα μυρωδάτο πατέ που σας ταξιδεύει στους ελαιώνες της Ελλάδας. Έχει δημιουργηθεί από τις πιο εκλεκτές ποικιλίες μαύρης ελιάς και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για να συνοδεύει κάθε μικρή ή μεγάλη λιχουδιά.
Μια απόλυτα υγιεινή απόλαυση που μπορεί να ταιριάξει με μια φέτα ψωμί, να αναδείξει μια μεσογειακή μακαρονάδα, να γίνει η γέμιση μιας κρέπας, να βάλει την τελική πινελιά σε ένα σάντουιτς ή να αποτελέσει απλώς ένα ντιπ που κανένα κριτσίνι δεν μπορεί να του αντισταθεί.
Φτιαγμένο με πράσινη ελιά, φετούλα και ριγανίτσα... όλη η ομορφιά της Ελληνικής κουζίνας!
Με την πρώτη μπουκιά σκέφτεσαι Ελληνικό καλοκαίρι με μεζεδάκια, ουζάκι, τσίπουρο ή μπυρίτσα!
Δοκίμασε σε παξιμάδι, σαν ντιπ, σαν σάλτσα για ζυμαρικά ή πίτσα.
Άλειψε το στο σάντουιτς ή σε ψωμάκι για σνακ.