Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία κατά την πλοήγηση σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης.
Τηλέφωνο:
6948401486-22970 25025
0
Ινές Μπαμπού (Αλεύρι), “ΒΙΟΑΓΡΟΣ” 200gr
zoom_in
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right
Ινές Μπαμπού (Αλεύρι), “ΒΙΟΑΓΡΟΣ” 200gr
2,80 €
με ΦΠΑ
•Πρόκειται για ένα εξαιρετικά λεπτό αλεύρι από καθαρή φυτική ίνα μπαμπού.
•Οι ίνες δεν απορροφώνται κατά τη διάρκεια της πέψης, έτσι μπορούν να ενσωματωθούν απόλυτα στην -παλαιολιθική δίαιτα,
-σε διαβητικές διατροφές και σε εκείνους που θέλουν
-να χάσουν βάρος.
Αυτό αυξάνει την περιεκτικότητα σε ίνες τα προϊόντα αρτοποιίας και επιβραδύνει την απορρόφηση υδατανθράκων.
Θεωρείται δίκαια υπερτροφή καθώς περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών και υψηλή διατροφική αξία. Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, αφού τα 100 γραμ. φαγόπυρου περιέχουν 11-14 γραμ. πρωτεΐνης. Αποτελεί επίσης σπουδαία πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και κυρίως των βιταμινών Β2 και Β3, αλλά και των Ε και Κ. Περιέχει επίσης πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, σελήνιο και χαλκό.
Αποτελεί ιδανική τροφή για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, (10 γρ. ανά 100 γρ. φαγόπυρου). Επιπλέον, στερείται γλουτένης και είναι ιδανικό για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη ή τη νόσο του Crohn. Επίσης, ιδανικό και για όσους προσέχουν την γραμμή τους, καθώς τα 100 γρ. έχουν μόλις 343 θερμίδες. Συνεπώς η θρεπτική του αξία είναι πολύ μεγάλη και κρίνεται απαραίτητο και στην διατροφή των χορτοφάγων.
Πολλές είναι και οι ευεργετικές του ιδιότητες. Συμβάλλει στη ρύθμιση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης και κατά συνέπεια στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς. Χάρη στην ποσότητα των φυτικών ινών που περιέχει, βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου και προσφέρει γρήγορο κορεσμό. Επίσης, βοηθά στην αντιμετώπιση της αρτηριοσκλήρωσης, δρα καταπραϋντικά στους
Η εταιρία Βιοαγρός Α.Ε. ιδρύθηκε το 1990 από τον γεωπόνο - βιοκαλλιεργητή Κώστα Παπαδόπουλο. Εδώ και 28 χρόνια είμαστε μια από τις μεγαλύτερες και πρωτοπόρους ελληνικές εταιρίες βιολογικών τροφίμων προσφέροντας στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.
Οι φυτικές ίνες κακάο παράγονται από ψημένους καρπούς κακάο μετά από καθαρισμό, αποστείρωση και άλεση.
Περιέχουν ελάχιστα λιπαρά και υδατάνθρακες, αλλά διατηρούν την γεμάτη γεύση του κακάο.
Επίσης οι ίνες κακάο:
• Μπορούν να αντικαταστήσουν το 50% έως 100% της σκόνης κακάο σε αρτοσκευάσματα και προϊόντα σοκολάτας, μειώνοντας έτσι τα λιπαρά του τελικού προϊόντος
• Προσφέρουν πλούσια γεύση και άρωμα κακάο
• Παρέχουν καλύτερη ομοιογένεια στη ζύμη
• Συνολικά δίνουν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από την κλασική σκόνη κακάο
Διατροφικά, το ρεβυθάλευρο έχει τα ίδια πλεονεκτήματα με το ρεβύθι και υπερτερεί σε σχέση με το σταρένιο αλεύρι, σε μια ολόκληρη σειρά στοιχείων: υψηλό ποσοστό φυτικών ινών, υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης, μεγάλη ποσότητα φoλικού οξέος, καλίου, ασβεστίου και φωσφόρου, ελάχιστη γλουτένη και μεγάλη ποσότητα από πολυφαινόλες, δηλαδή σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες.
Η βασική διαφορά του ρεβυθάλευρου σε σχέση με το αλεύρι στη χρήση του για ψωμιά ή γλυκά, μπισκότα, κέικ κλπ, είναι ότι δεν φουσκώνει, αφού περιέχει πολύ λίγη γλουτένη. Ακόμα, το ρεβυθάλευρο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και απορροφάει πολύ περισσότερα υγρά από άλλα άλευρα.
Για το λόγο αυτό αυξάνουμε τον όγκο των υγρών σε μια συνταγή όταν χρησιμοποιούμε ρεβυθάλευρο.
Το μίγμα αλεύρων ολικής άλεσης χωρίς γλουτένη είναι ιδανικό για άτομα που ακολουθούν ειδική διατροφή ελεύθερη γλουτένης. Χρησιμοποιήστε για την παραγωγή αρτοσκευασμάτων.
Το κεχρί είναι μία από τις αγαπημένες τροφές των χορτοφάγων, γιατί με τις φυτικές του ίνες δημιουργεί αίσθημα πληρότητας στο στομάχι, ενώ εφοδιάζει τον οργανισμό με καλής ποιότητας πρωτεΐνη.
Λόγω του μαγνησίου που περιέχει, το κεχρί είναι κατάλληλο για αθλητές που προπονούνται εντατικά.
Δεν περιέχει γλουτένη, έτσι είναι κατάλληλο για άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη ή άλλη αλλεργία στο σιτάρι.
Με χαμηλά κορεσμένα λιπαρά. Χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και αλάτι.
Με υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ινές, πρωτεϊνες, μαγνήσιο και σίδηρο.
Το κακάο είναι ένα από τα υψηλότερα τρόφιμα που περιέχουν πολυφαινόλες.
Περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά ανά φλιτζάνι από μια μερίδα κόκκινου κρασιού ή τσαγιού.
Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη LDL, να μειώσει τον κίνδυνο θρομβώσεων, να αυξήσει τη ροή αίματος στις αρτηρίες, να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση, να ενισχύσει τις γνωστικές επιδόσεις και να παράσχει βασικά μέταλλα όπως το ασβέστιο και κάλιο.
Απολαύστε το σαν κρύο ή ζεστό ρόφημα στο γάλα και σε συνταγές ζαχαροπλαστικής.
Με χαμηλά κορεσμένα λιπαρά. Χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και αλάτι.
Με υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ινές, πρωτεϊνες, μαγνήσιο και σίδηρο.
Το κακάο είναι ένα από τα υψηλότερα τρόφιμα που περιέχουν πολυφαινόλες.
Περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά ανά φλιτζάνι από μια μερίδα κόκκινου κρασιού ή τσαγιού.
Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη LDL, να μειώσει τον κίνδυνο θρομβώσεων, να αυξήσει τη ροή αίματος στις αρτηρίες, να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση, να ενισχύσει τις γνωστικές επιδόσεις και να παράσχει βασικά μέταλλα όπως το ασβέστιο και κάλιο.
Απολαύστε το σαν κρύο ή ζεστό ρόφημα στο γάλα και σε συνταγές ζαχαροπλαστικής.
Το φαγόπυρο επομένως είναι ένα superfood που θα μας δώσει ενέργεια, θα μας χορτάσει και θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό μας. Αξίζει να το δοκιμάσουμε και γιατί όχι να το εντάξουμε στη δίαιτά μας.
Αλεύρι φαγόπυρου βιολογικής καλλιέργειας.
Το φαγόπυρο είναι ένα «δημητριακό» το οποίο δεν έχει καθόλου γλουτένη.
Δεν είναι ιδανικό για την παρασκευή ψωμιού αλλά αν το αναμείξουμε με αλεύρι dinkel ή σίκαλη μπορούμε να φτιάξουμε πολλών ειδών αρτοσκευάσματα.
Το αλεύρι αυτό είναι ιδανικό για αυτούς που θέλουν να τρέφονται υγιεινά.
Είναι μια κατάλληλη και υγιεινή αντικατάσταση του αλεύρου σιταριού εάν πρέπει να διατηρήσετε μια δίαιτα χωρίς γλουτένη.
Εχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μπορεί να προστατεύει το συκώτι. Το αλεύρι ρυζιού περιέχει χολίνη, η οποία βοηθά στη μεταφορά της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων από το συκώτι στα σημεία που χρειάζονται μέσα στο σώμα.
Με την προσθήκη περισσότερων ινών στο καθημερινό σας γεύμα με αλεύρι ρυζιού, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης μερικών ιατρικών παθήσεων, όπως εκκολπωματικής νόσου, παθήσεων του παχέος εντέρου, διαβήτη τύπου 2 και υπέρτασης.