Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία κατά την πλοήγηση σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης.

Τελευταία Άρθρα

Ελληνικό τσίζκεϊκ με φιστίκι Αιγίνης και κουρούπα* από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υπάρχουν πολλοί ευφάνταστοι τρόποι να ελληνοποιήσεις το τσίζκεϊκ. Εδώ ο σεφ φτιάχνει μια μαλακή βάση από φιστίκια Αιγίνης, αντί για τα τριμμένα digestives των Αμερικανών, ενώ για τη γέμιση αναμειγνύουμε γιαούρτι με κρητική κουρούπα, ένα είδος ξινομυζήθρας από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα.
Περισσότερα

Φιστίκια Αιγίνης: Γιατί συγκαταλέγονται στις σούπερ τροφές;

Η φιστικιά είναι ένα φυλλοβόλο δέντρο -το ύψος του φτάνει τα 10 μ. του γένους Πιστακία και της οικογένειας των Ανακαρδιοειδών. Κατάγεται από το Ιράν και σήμερα καλλιεργείται σε πολλές περιοχές, από την Ασία και τις Μεσογειακές χώρες, μέχρι την Αμερική. Οι πρώτες φιστικιές ήρθαν στην Αίγινα – και μετέπειτα στα Μέγαρα- στα τέλη του 19ου αιώνα. Tα φρέσκα ελληνικά φιστίκια, είναι από το 1994 προϊόν Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), για να προστατευτεί από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Η...
Περισσότερα
Εμφάνιση 13 - 15 από 17 αντικείμενα
Top