Σοκολατένιο κέικ στυλ Brownies
- 2 Κουβερτούρες 250γρ.
- 250γρ. Μαργαρίνη ή βούτυρο αγελάδος
- 4 αυγά
- 160γρ. ή μισό μπουκάλι Emelia
- 180γρ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 8-10 καρύδια (προαιρετικά)
- Εκτέλεση
Σ ́ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε τις 2 κουβερτούρες. Μόλις λιώσουν τις ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν και κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την Emelia προσθέτουμε αρχικά το αλεύρι, τις βανίλιες, το μπέικιν και στην συνέχεια το μείγμα κουβερτούρας με το βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι ή φόρμα και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 με 200 βαθμούς για 20 25 λεπτά. Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε.
Πηγή: emelia.eu
Comments
Leave your comment
* Required field