Cheesecake με Μελάσα Emelia
Υλικά για την Βάση:
-
15 απύρηνους χουρμάδες ( τους μουλιάζουμε σε νερό από βραδύς)
-
20γρ φουντούκια
-
10 ολόκληρα καρύδια
Υλικά για την Γέμιση:
-
200γρ κάσιους μουλιασμένα σε νερό από βραδύς
-
4 κ. σ λάδι καρύδας
-
3-4 κ.σ Μελάσα emelia
-
2 κ.σ χυμό λεμόνι
-
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε την βάση χτυπάμε τους μουλιασμένους χουρμάδες και τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν μια μάζα,
- Στρώνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα ή ότι άλλο έχετε,
- Φτιάχνουμε την γέμιση στον πολυκόφτη και χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν σφιχτή πάστα.
- Ρίχνουμε την γέμιση πάνω στη βάση.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Σκεπάζουμε το γλυκό με την μαρμελάδα και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες τουλάχιστον.
Πηγή: emelia.eu
Comments
Leave your comment
* Required field