Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία κατά την πλοήγηση σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης.
Μελομακάρονα με μελάσα Emelia

Μελομακάρονα με μελάσα Emelia

Μελομακάρονα με μελάσα Emelia

Τα πιο γευστικά μελομακάρονα που έχεις δοκιμάσει με Μελάσα Emelia

Θα χρειαστείς:

  • 200 γραμ. ηλιέλαιο

  • 100 γραμ. μελάσα Emelia

  • 140 γραμ. χυμό πορτοκάλι

  • ξύσμα πορτοκαλιού

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο

  • 100 γραμ. σιμιγδάλι

  • 450 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κ.γ. σόδα (κοφτές κουταλιές)

  • 2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ

  • Καρύδια (χοντροσπασμένα)

Για το σιρόπι:

  • 250 γραμ. νερό

  • 250 γραμ. μελάσα

  • 100 γραμ. μέλι

  • φλούδες πορτοκαλιού.

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ρίχνεις το ηλιέλαιο, τη μελάσα Emelia, τον χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο και την κανέλα. Ανακατεύεις καλά να ομoγενοποιηθούν, προσθέτεις το σιμιγδάλι και σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.Πλάθεις τα μελομακάρονα σε ό,τι σχήμα θέλεις. Ψήνεις τα μελομακάρονα στους 170 με 180 βαθμούς, περίπου για 20 με 30 λεπτά. Αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν και ετοιμάζεις το σιρόπι.

Για το σιρόπι

Ρίχνεις τα υλικά όλα μαζί. Μόλις πάρουν βράση κλείνεις το μάτι και το αφήνεις για 5 λεπτά στο μάτι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα απαλά. Ρίχνεις το σιρόπι πάνω από τα μελομακάρονα ή τα βουτάς ένα ένα στο σιρόπι. Πασπαλίζεις με μπόλικα καρύδια!

Πηγή: emelia.eu

Comments

Leave your comment

* Required field

Top