Τραγανά, αρωματικά και πολύ πολύ νόστιμα, αυτά τα παξιμαδάκια με φυστίκι θα συνοδεύουν με μεγάλη επιτυχία όλους τους καφέδες της ημέρας. Από τον πρώτο πρωινό έως τον τελευταίο απογευματίνο…
Παραδοσιακά Μπισκότα με Μέλι και Καρύδι “Ντουρουντούς” 170gr
Περιέχουν αλεύρι, καρύδια 9% ,μέλι 4% , τσικουδιά, αμμωνία, κανέλα, βανίλια & έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
· Πηγή λινελαϊκού οξέος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Αλεύρι σίτου μαλακό
- Ζάχαρη
- Καρύδια 9%
- Χυμός πορτοκαλιού
- Τσικουδιά
- Μέλι 4%
- Μπέικιν πάουντερ
- Σόδα
- Αμμωνία
- Κανέλα
- Βανίλια
- Νερό
- Παρθένο ελαιόλαδο
Ο φούρνος Ντουρουντούς είναι μια αμιγώς ελληνική και οικογενειακή επιχείρηση.
Θεωρώντας ότι οι γνήσιες γεύσεις έχουν χαθεί, έχει γίνει όραμά τους να δημιουργήσουν ποιοτικά, γευστικά και υγιεινά προϊόντα.
Ξεκινώντας από ένα μικρό φούρνο στα Σφακιά, και βλέποντας την αυξανόμενη ζήτηση των προϊόντων τους, αποφάσισαν να ξεκινήσουν το «ταξίδι» τους στην υπόλοιπη Ελλάδα, πάντα διατηρώντας τη παράδοσή και τον «οικογενειακό» τους χαρακτήρα.
ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Apple Crumble με Μπισκοτάκι με Μέλι και Καρύδι
Η μηλόπιτα στα καλύτερά της. Εδώ σας έχουμε μία καταπληκτική μηλόπιτα που όμοιά της δεν έχετε δοκιμάσει. Μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα σας κάνει να πείτε “τι; αυτό ήταν;”.
Σερβίρεται με παγωτό ή απλά με γιαούρτι. Η επιλογή δική σας.
Για το apple crumble χρησιμοποιήσαμε μπισκοτάκια Ντουρουντούς με μέλι και καρύδι.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
4 πράσινα μήλα
1 κ.γ. βούτυρο
1 βανίλια
1 κ.γ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο (έξτρα)
130 γρ. αλεύρι
70 γρ. μπισκοτάκια με μέλι καρύδι
1 κ.γ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.γ. βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει. Έπειτα, ρίχνουμε τα μήλα μας κομμένα σε κύβους (ή λωρίδες) μαζί με την βανίλια μας και λίγη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι τα μήλα μας να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 100 γρ. βούρυρο, το αλεύρι, τα σπασμένα μπισκοτάκια μας.
Αφού αφαιρέσουμε τα μήλα από την φωτιά μας, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Από πάνω τοποθετούμε τη ζύμη (crumble) που δημιουργήσαμε στο μπολ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη της μηλόπιτάς μας.
Σερβίρουμε με παγωτό ή γιαούρτι και πασπαλίζουμε με μπόλικο μέλι και κανέλα.