
Τραγανά, αρωματικά και πολύ πολύ νόστιμα, αυτά τα παξιμαδάκια με φυστίκι θα συνοδεύουν με μεγάλη επιτυχία όλους τους καφέδες της ημέρας. Από τον πρώτο πρωινό έως τον τελευταίο απογευματίνο…
Ντακάκι Κρίθινο με Κρητικό παρθένο ελαιόλαδο & αλεύρι από κριθάρι ολικής άλεσης, αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης, μαγιά, & βύνη κριθαριού.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Αλεύρι από κριθάρι ολικής άλεσης (23%)
- Αλεύρι σίτου
- Αλεύρι από σίκαλη ολικής άλεσης
- Αλάτι
- Μαγιά
- Μπέικιν πάουντερ
- Βύνη κριθαριού (0,53%)
- Νερό
- Παρθένο ελαιόλαδο
Ο φούρνος Ντουρουντούς είναι μια αμιγώς ελληνική και οικογενειακή επιχείρηση.
Θεωρώντας ότι οι γνήσιες γεύσεις έχουν χαθεί, έχει γίνει όραμά τους να δημιουργήσουν ποιοτικά, γευστικά και υγιεινά προϊόντα.
Ξεκινώντας από ένα μικρό φούρνο στα Σφακιά, και βλέποντας την αυξανόμενη ζήτηση των προϊόντων τους, αποφάσισαν να ξεκινήσουν το «ταξίδι» τους στην υπόλοιπη Ελλάδα, πάντα διατηρώντας τη παράδοσή και τον «οικογενειακό» τους χαρακτήρα.
ΣΥΝΤΑΓΗ
Κεμπάπ με Tαχίνι και Σουσάμι
Λαχταριστά ζουμερά κεμπάπ με ταχίνι και σουσάμι. Αυτή η μοναδική συνταγή θα σας κάνει τον/την καλύτερη ψήστη της γειτονιάς. Προσέξτε μην απoκαλύψετε τα μυστικά της όμως!
Για τα κεμπάμπ μας χρησιμοποιήσαμε ντακάκι κρίθινο λαδιού Ντουρουντούς.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
Για το σερβίρισμα θα χρειαστούμε:
Για το ντιπ γιαουρτιού θα χρειαστούμε:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Μουλιάζουμε το παξιμάδι (δεν είναι απαραίτητο ) σε νερό να μαλακώσει.
2. Στραγγίζουμε να μην έχει καθόλου νερό και ζυμώνουμε καλά με τον κιμά και όλα τα υλικά.
3. Διορθώνουμε τη γεύση στο αλάτι, το πιπέρι και τα καρυκεύματα.
4. Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ και περνάμε στα καλαμάκια.
5. Λαδώνουμε ένα ταψί καλά και τοποθετούμε πάνω του τα κεμπάπ. Μπορούμε να τα αλείψουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.
6. Ψήνουμε στο γκριλ για 20 λεπτά περίπου, η στο μπάρμπεκιου γυρίζοντάς τα σε τακτά διαστήματα, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Για το ντίπ
1. Ανακατεύουμε απλώς τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Είναι καλύτερα να μείνει 12-24 ώρες για να δέσει η γεύση του.
2. Σερβίρουμε τα κεμπάπ πάνω σε ζεσταμένες, μικρές αραβικές πίτες με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ντομάτα και συνοδεύουμε με το ντιπ γιαουρτιού.