Παραδοσιακά χειροποίητα και πεντανόστιμα Λαζάνια !!!
Συστατικά: Σιμιγδάλι Σκληρού Σίτου 100%, Φρέσκο Γάλα Ιεράς Μονής Μακαριωτίσσης, Φρέσκα Αυγά.
Χυλοπίτες με θρυμματισμένη φέτα
Υλικά
500γρ. χυλοπίτες ψιλές
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό, τριμμένο
150γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη με το πιρούνι
αλάτι, πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το χυμό ντομάτας με ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και αλατίζετε.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τις χυλοπίτες λίγες λίγες, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά.
Ρίχνετε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ξερό δυόσμο. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για ακόμα 10 λεπτά περίπου. Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε τη φέτα. Ανακατεύετε ακόμα μία φορά και αφήνετε το φαγητό να ηρεμήσει και να τραβήξουν οι χυλοπίτες τα ζουμάκια, περίπου για άλλα 5 λεπτά. Τις μοιράζετε σε 2 βαθιά πιάτα, αφήνοντας στην κατσαρόλα λίγες κουταλιές για...εφεδρεία. Αν θέλετε, βάζετε κι άλλο πιπέρι από πάνω. Κατά την ελληνική παράδοση, σπρώχνετε τις μπουκιές σας με ψωμάκι.
Πηγή olivemagazine.gr