Παραδοσιακά χειροποίητα και πεντανόστιμα Λαζάνια !!!
Συστατικά: Σιμιγδάλι Σκληρού Σίτου 100%, Φρέσκο Γάλα Ιεράς Μονής Μακαριωτίσσης, Φρέσκα Αυγά.
Πέννες με μελάνι σουπιάς. Κλασική πολυτέλεια. Χρησιμοποιούμε σκληρές ποικιλίες σίτου που καλλιεργούνται στην Ελληνική Γη και συγκεκριμένα στη Βόρειο Ελλάδα. Ακολουθούμε την παραδοσιακή συνταγή για ζυμαρικά, μια ανοιχτή αγκαλιά έτοιμη να ταιριάξει με τα πιο εκλεκτά και καθαρά συστατικά που θα τους χαρίσουν μοναδική γεύση, άρωμα και χρώμα. Το ζυμαρικό είναι χειροποίητο και σε μικρές ποσότητες, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, αποξηραμένο για 12-16 ώρες. Όλα τα θρεπτικά συστατικά και τα αρώματα της ελληνικής υπαίθρου είναι αδιαμφισβήτητα.
Συστατικά: Σιμιγδάλι σιταριού, μελάνι σουπιάς 3%, αλάτι, πιπέρι.
Θερμίδες ανά 100gr: 377 kcal
Ελληνικό Προϊόν
Μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με Καπνιστό Σολομό, αλλά και με Τόνο.
Η απλή, κλασσική πέννα, με εντυπωσιακό μαύρο χρώμα και σαγρέ υφή. Οι λάτρεις της Κουζίνας γνωρίζουν ότι αυτό είναι το μυστικό για να κολλάει η Σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό. Το καλύτερο σιμιγδάλι από την καρδιά του σιταριού, ζυμώθηκε με παστεριωμένο μελάνι σουπιάς, πήρε σχήμα μέσα σε αυθεντικά μπρούτζινα καλούπια και αποξηράνθηκε σε φυσικές συνθήκες αργής ξήρανσης. Αργά και προσεκτικά, όπως αξίζει σε κάθε πολύτιμο τρόφιμο. Ένα πιάτο που θα σας κάνει υπερήφανους ακόμη και στα πιο επίσημα γεύματά σας. Μία πιατέλα με σκέτη μαύρη πέννα στη μέση του τραπεζιού, μεταμορφώνει το γεύμα σε πολυτελή γιορτή. Φτιάξτε μακαρονάδα με σολομό με μαύρη πέννα και φέρτε τη θάλασσα στο τραπέζι σας. Ένα προϊόν, βάση για δεκάδες συνταγές και μεγάλες απολαύσεις.
Όλη η νοστιμιά της θάλασσας σε μια εύκολη, γρήγορη και πολύ εντυπωσιακή συνταγή με ζυμαρικά που θα λατρέψετε!
Υλικά Συνταγής
400 γραμ. πέννες μαύρες (με μελάνι σουπιάς)
150 γραμ. καπνιστός σολωμός κομμένος σε λωρίδες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. βότκα
180 ml κρέμα γάλακτος light
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα μακαρόνια με μελάνι σουπιάς και σολωμό, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια για 2΄. Προσθέτουμε το σολωμό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1΄ ακόμη. Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε 2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος light, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα για 4-5΄ έως ότου πυκνώσει ελαφρά. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Διατηρούμε τη σάλτσα σκεπασμένη για να μην κάνει πέτσα.
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό (7-8'), τις στραγγίζουμε καλά και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.