Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία κατά την πλοήγηση σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης.
Το λικέρ κουμ-κουάτ σερβίρεται παγωμένο σαν χωνευτικό ποτό μετά από κάθε γεύμα. Είναι επίσης υπέροχο με τριμμένο πάγο ή σαν συστατικό σε cocktails με «ελληνικό χαρακτήρα». Ταιριάζει καταπληκτικά σε φρουτοσαλάτες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αρωματίσει ένα κέικ ή το παντεσπάνι μιας τούρτας.
Το παραδοσιακό λικέρ της Κέρκυρας παράγεται με εκχύλιση του σπάνιου εσπεριδοειδούς κουμ-κουάτ σε αλκοόλ, με τον παραδοσιακό τρόπο που εδώ και χρόνια μεταφέρεται από γενιά σε γενιά:
Τα φρούτα συλλέγονται προσεχτικά από τους οπωρώνες, καθαρίζονται, πλένονται και τοποθετούνται μαζί με αλκοόλ σε ανοξείδωτες δεξαμενές, για να πάρει η αλκοόλη τις ουσίες, το άρωμα και το χρώμα των φρούτων. Στη συνέχεια προστίθεται σιρόπι, για να γίνει η σύνθεση του λικέρ. Ακολουθεί το φιλτράρισμα και η εμφιάλωση του λικέρ.
ΗιστορίατηςκερκυραϊκήςποτοποιΐαςLazaris Distillery & Artisan Sweets έχειτιςρίζεςτηςστο 1924. Ήταν τότε που το φημισμένο κουμ-κουάτ, το μικροσκοπικό εσπεριδοειδές με το υπέροχο άρωμα, άρχισε να καλλιεργείται στο νησί της Κέρκυρας.
Εδώ και 11 χρόνια ο Κωνσταντίνος Λάζαρης και η ομάδα του συνεχίζουν με πάθος την γαστρονομική παράδοση του νησιού με στόχο να μυήσουν τον σύγχρονο, παγκόσμιο καταναλωτή στις αυθεντικές γεύσεις μιας άλλης εποχής.
Ακολουθώντας την τοπική συνταγή παράγουν το παραδοσιακό ποτό της Κέρκυρας, το λικέρ κουμ-κουάτ. Παράλληλα εμπνέονται από τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα του νησιού και φτιάχνουν χειροποίητα γλυκίσματα αναβιώνοντας γεύσεις και αρώματα του παρελθόντος.
Ο χυμός ροδιού δεν είναι μόνο απολαυστικός, αλλά κρύβει επίσης έναν «θησαυρό» από πολυφαινόλες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, γι’ αυτό είναι ιδανική πρόταση για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Η συνταγή μας συνδυάζει το ρόδι με τα ολόφρεσκα λεμόνια παραγωγής μας και σας χαρίζει μια εμπειρία καθαρών και έντονων αρωμάτων.
1 μέρος χυμός 4 νερό ή ανθρακούχο (1/5)
Με το μπουκάλι των 500ml μπορείτε να φτιάξετε μέχρι και 10 ποτήρια αναψυκτικό
Φρέσκα πορτοκάλια, μοσχομυριστά, μαζεμένα από τα περιβόλια της περιοχής μας σε ένα μπουκαλι! Ετοιμάζουμε για σας το πιο αναζωογονητικό αναψυκτικό, μόνο με φυσικά συστατικά.
Συνταγή:
1 μέρος Χυμού 4 νερό ή ανθρακούχο (1/5)
Με το μπουκάλι των 500ml μπορείτε να φτιάξετε μέχρι και 8 ποτήρια
Διατηρείτε: Σε δροσερό μέρος και μετά το άνοιγμα για 10 ημέρες στο ψυγείο
Μέσα στους παραδοσιακούς χάλκινους πετρόχτιστους άμβυκες διπλοσιγοβράζει με υπομονή και μεράκι για να φτάσει στο τραπέζι σας αυτό το παραδοσιακό τσίπουρο. Η χαρακτηριστική του γεύση συνδυάζεται με κάθε είδους διάθεση.
Συλλεκτικόν παραδοσιακό τσίπουρο το οποίο παρασκευάζουμε με τεχνικές και μεράκι που διατηρείται ανέπαφο εδώ και 40 χρόνια.
Το τσίπουρο, αναλόγως την εποχή, σερβίρεται κρύο ή ζεστό και συνοδεύεται από ποικιλία μεζέδων όπως τα αμύγδαλα, οι σταφίδες, τυρί φέτα, ελιές ή ακόμα και χαλβά.
Παραδοσιακός σπιτικός συμπυκνωμένος ζαχαρούχος χυμός Σουμάδας σε γυάλινο μπουκάλι 700ml.
Εξαιρετική γεύση και ποιότητα, φτιαγμένο με αγνά τοπικά υλικά. Αραιώστε τη με νερό, προσθέστε αρκετά παγάκια και απολαύστε τα Χιώτικα αμύγδαλα. Ένα υπέροχο, δροσερό, σπιτικό αναψυκτικό που θεωρείται λόγω χρώματος ως γαμήλιο ποτό και γι’αυτό προσφέρεται κυρίως σε γάμους. Δείτε όλους τους παραδοσιακούς ζαχαρούχους χυμούς.
Η κλασσική σπιτική λεμονάδα συνδυασμένη με το πλούσιο σε αντιοξειδωτικά φρούτο γκρέιπφρουτ. Συμβάλει στην ενυδάτωση του οργανισμού και είναι μία καλή πηγή βιταμινών Α, C και E, οι οποίες συνεργάζονται για να τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Συνταγή:
1 μέρος Χυμού 4 νερό ή ανθρακούχο (1/5)
Με το μπουκάλι των 500ml μπορείτε να φτιάξετε μέχρι και 8 ποτήρια
Διατηρείτε: Σε δροσερό μέρος και μετά το άνοιγμα για 10 ημέρες στο ψυγείο
Το παραδοσιακό αυτό ούζο, φτιαγμένο από απόσταγμα 100% από τα “Εβρίτικα Κελλάρια” γαργαλάει γλυκά τον λαιμό και αφήνει μία γεύση δροσιάς και ελληνικής θάλασσας.
Συνήθως, στο ούζο, προσθέτουμε νερό ή το σερβίρουμε μαζί με πάγο. Το ούζο μπορεί να σερβιριστεί και σε σφηνάκια. Συνοδεύεται με ποικιλία μεζέδων όπως τα φρέσκα ψάρια, θαλασσινά, ελιές και τυρί φέτα.
Tο ούζο είναι το απόσταγμα της ελληνικής ζωής με την πολύ οικεία, γλυκιά μυρωδιά και γεύση, που ξέρει να ανασύρει μνήμες και να σου ανοίγει την όρεξη για βόλτες στην παραλία με αγαπημένα μεζεδάκια.
Silver at the Olympus Taste Awards Competition, London
Bronze at the Design Olympus Awards Competition, London
Το Ούζο Βυθός αποτελεί ένα πρωτοποριακό προϊόν, που συνδυάζει το μεράκι, τον σεβασμό στην παράδοση καθώς και με προηγμένη τεχνογνωσία. Ευφραντικό και απολαυστικό, υπόσχεται μια γευστική, γεμάτη αρώματα εμπειρία, ευεργετική λόγω των συστατικών του.
Silver at the Olympus Taste Awards Competition, London
Bronze at the Design Olympus Awards Competition, London
Το Ούζο Βυθός αποτελεί ένα πρωτοποριακό προϊόν, που συνδυάζει το μεράκι, τον σεβασμό στην παράδοση καθώς και με προηγμένη τεχνογνωσία. Ευφραντικό και απολαυστικό, υπόσχεται μια γευστική, γεμάτη αρώματα εμπειρία, ευεργετική λόγω των συστατικών του.
Silver at the Olympus Taste Awards Competition, London
Bronze at the Design Olympus Awards Competition, London
Το Ούζο Βυθός αποτελεί ένα πρωτοποριακό προϊόν, που συνδυάζει το μεράκι, τον σεβασμό στην παράδοση καθώς και με προηγμένη τεχνογνωσία. Ευφραντικό και απολαυστικό, υπόσχεται μια γευστική, γεμάτη αρώματα εμπειρία, ευεργετική λόγω των συστατικών του.
Silver at the Olympus Taste Awards Competition, London
Bronze at the Design Olympus Awards Competition, London
Το Ούζο Βυθός αποτελεί ένα πρωτοποριακό προϊόν, που συνδυάζει το μεράκι, τον σεβασμό στην παράδοση καθώς και με προηγμένη τεχνογνωσία. Ευφραντικό και απολαυστικό, υπόσχεται μια γευστική, γεμάτη αρώματα εμπειρία, ευεργετική λόγω των συστατικών του.