Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία κατά την πλοήγηση σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης.
zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Μανιταρόσουπα Βελουτέ 40gr, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών

4,00 €
με ΦΠΑ

Η «σύνοδος κορυφής» εκλεκτών μανιταριών. Η ισχύς της γεύσεως, των αρωμάτων και των χρωμάτων εν τη ενώσει. Ιδανικός συνδυασμός μανιταριών Βωλίτη, Λεντινούλας, Πλευρώτους και Αγαρικού, με ξεχωριστή γεύση. Το υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών που περιέχει συμβάλλει στη διατήρηση, ανάπτυξη και επανόρθωση των ιστών, αλλά και σειράς λειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι ιδιαίτερα προσφιλές σε άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα χαμηλή σε αλάτι και λιπαρά. Αδειάστε το περιεχόμενο σε 1lt ελαφρώς αλατισμένου νερού που βράζει. Βράστε για 10 λεπτά με σταδιακή ανάδευση. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σερβίρετε με φέτα.

block Χωρίς απόθεμα


Εάν επιθυμείτε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα, η λύση βρίσκεται ανάμεσα στις σούπες και τα μείγματα μανιταριών του Μουσείου.

 Τα μανιτάρια προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων  η οποία φημίζεται για την ποσότητα, αλλά κυρίως για την ποιότητά τους.

Τα μανιτάρια έχουν ιστορία χιλιάδων ετών. Αποτελούσαν «σύμβολο αθανασίας», για τους Αιγύπτιους, «πηγή υγείας», για τους Κινέζους, «δώρο θεού», για τους Ρωμαίους, ενώ οι αρχαίοι Έλληνες τα θεωρούσαν «πηγή δύναμης» για τους πολεμιστές τους. Φυσικά όλα αυτά δεν ήταν τυχαία. Όλοι αυτοί οι λαοί, είχαν από νωρίς αντιληφθεί τις ιδιαίτερες ιδιότητες των μανιταριών, όπως και την υψηλή διατροφική τους αξία. Μια αξία βεβαίως, την οποία σήμερα η επιστήμη έχει αποδείξει και η οποία επιβάλλει το μανιτάρι ως σημαντικό μέρος των διατροφικών συνηθειών. Οι υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες που περιέχουν, οι σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών, το Κάλιο, ο Φωσφόρος, ο Σίδηρος, το Σελήνιο, το Χρώμιο, ο Ψευδάργυρος, οι Βιταμίνες A, B C, D & Ε, αλλά και οι λίγες θερμίδες που περιέχουν, κατατάσσουν τα μανιτάρια πολύ ψηλά στους πίνακες της θρεπτικής αξίας των τροφίμων. Έτσι, στα πλαίσια πάντα μιας ισορροπημένης και χωρίς ακρότητες διατροφής, τα μανιτάρια συμβάλλουν:

• Στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα

• Στη μείωση των πιθανοτήτων ανάπτυξης καρκίνου του μαστού και του προστάτη

• Στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων

• Στη διατήρηση του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα

• Στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος

• Στη διατήρηση, ανάπτυξη και επανόρθωση των ιστών

• Στη λαμπρότητα και σφριγηλότατα του δέρματος

• Στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος

Αν σε όλα αυτά προσθέσετε και μια τεράστια ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων, είμαστε βέβαιοι ότι τα μανιτάρια θα αποτελέσουν αναντικατάστατο μέρος των διατροφικών σας

Σχετικά προϊόντα

Top