Τραγανά, αρωματικά και πολύ πολύ νόστιμα, αυτά τα παξιμαδάκια με φυστίκι θα συνοδεύουν με μεγάλη επιτυχία όλους τους καφέδες της ημέρας. Από τον πρώτο πρωινό έως τον τελευταίο απογευματίνο…
Παραδοσιακό Μπουκιά Χαρουπιού “Ντουρουντούς” 250gr
Μπουκιά Χαρουπιού, πλούσια σε πρωτεϊνες, με φρέσκο αλεσμένο Κρητικό Χαρούπι, αλεύρι σίτου, χαρουπάλευρο & αλεύρι από κριθάρι ολικής άλεσης.
· Χειροποίητο
· Πλούσιο σε πρωτεΐνες
· Χωρίς συντηρητικά
· Διαιτητικές ίνες
· Χαμηλά κορεσμένα λιπαρά οξέα
·
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Αλεύρι σίτου
- Αλεύρι από κριθάρι ολικής άλεσης
- Προζύμι (αλεύρι σίτου,νερό)
- Χαρουπάλευρο (8%)
- Αλάτι
- Μαγιά
- Νερό
- Παρθένο ελαιόλαδο
Ο φούρνος Ντουρουντούς είναι μια αμιγώς ελληνική και οικογενειακή επιχείρηση.
Θεωρώντας ότι οι γνήσιες γεύσεις έχουν χαθεί, έχει γίνει όραμά τους να δημιουργήσουν ποιοτικά, γευστικά και υγιεινά προϊόντα.
Ξεκινώντας από ένα μικρό φούρνο στα Σφακιά, και βλέποντας την αυξανόμενη ζήτηση των προϊόντων τους, αποφάσισαν να ξεκινήσουν το «ταξίδι» τους στην υπόλοιπη Ελλάδα, πάντα διατηρώντας τη παράδοσή και τον «οικογενειακό» τους χαρακτήρα.
Χαλβάς με κουκουνάρι, σταφίδες και τρίμμα από παξιμάδι χαρουπιού
Μια νέα συνταγή για χαλβά από εμάς, με πολύ αγάπη και μεράκι. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις τον κλασσικό χαλβά.. αλλιώς! Προσθέσαμε και αυτό το κάτι τις που θα απογειώσει την συνταγή…τρίμμα από μπουκιές χαρουπιού Ντουρουντούς.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
¾ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
¼ φλιτζανιού καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
½ φλιτζάνι κουκουνάρι
½ κ.γ. τριμμένη κανέλα για το σερβίρισμα
Για το σιρόπι
φλούδα από μισό λεμόνι ακέρωτο
φλούδα από μισό πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα
4 φλιτζάνια νερό
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 ποτήρι του κρασιού μέλι
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Μπουκιές χαρουπιού Ντουρουντούς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 3-4 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι.
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το καλαμποκέλαιο και σε χαμηλή θερμοκρασία σοτάρουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς γιατί δεν θέλουμε το σιμιγδάλι να μας καεί. Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε και το κουκουνάρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και να σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει το επιθυμητό χρώμα. Όσο πιο πολύ σοτάρουμε, τόσο πιο σκούρος και βαρύς γίνεται ο χαλβάς. Στο τέλος ρίχνουμε και τις σταφίδες.
Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο-λίγο και με προσοχή με μια κουτάλα το καυτό σιρόπι στο σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς. Θέλει προσοχή και να είμαστε και λίγο μακριά γιατί το καυτό σιρόπι στο σιμιγδάλι κάνει φουσκάλες και πιτσιλάει παντού. Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι βάζουμε πάλι την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς να μείνει στεγνός και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Τότε ο χαλβάς είναι έτοιμος.
Αδειάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) λίγη τριμμένη κανέλα και τριμμένα παξιμάδια χαρουπιού.