Παραδοσιακά χειροποίητα και πεντανόστιμα Λαζάνια !!!
Συστατικά: Σιμιγδάλι Σκληρού Σίτου 100%, Φρέσκο Γάλα Ιεράς Μονής Μακαριωτίσσης, Φρέσκα Αυγά.
Το ρυζάκι !!
Το ρυζάκι είναι το πολύ ψιλό κριθαράκι.
Φτιάχνεται από εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό σιμιγδάλι ζυμωμένο με γάλα και αυγά.
Στα σύγχρονα εργαστήρια ζυμαρικών το σχήμα τους διαμορφώνεται από κατάλληλα μπρούτζινα καλούπια!
Πρόκειται για ένα πασπαρτού ζυμαρικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην κατσαρόλα, όσο και στον φούρνο.
Δοκιμάστε να μαγειρέψετε κριθαράκι με κιμά ή μανιτάρια ή ακόμα και σκέτο με κόκκινη σάλτσα!
Dardouma Family
Η Dardouma Family είναι ένα πρότυπο οικογενειακό εργαστήριο ζυμαρικών, το οποίο παράγει μεγάλη ποικιλία χειροποίητων τραχανάδων και ζυμαρικών.
Ο χώρος παραγωγής και τυποποίησης εδρεύει στην Νότια Εύβοια της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας. Μολονότι ιδρύθηκε το 2008, η Dardouma Family έχει 100 χρόνια εμπειρίας στα χειροποίητα ζυμαρικά.
Η παράδοση πέρασε από γενιά σε γενιά και σήμερα το όνειρο της γιαγιάς Μαρίας, εκπροσωπείται από τα αδέρφια Ιωάννη & Ευάγγελο Μάλλιο.
Η οικογένεια Δαρδούμα έχει ιστορία 100 χρόνων και πολλές συνταγές να μοιραστεί μαζί σας.
Το εργαστήριο είναι ένας επισκέψιμος χώρος γαστρονομικού ενδιαφέροντος, που προωθεί τις Eλληνικές & τοπικές γεύσεις. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να βιώσουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, που απευθύνονται άμεσα στις αισθήσεις: μπορούν να γευτούν, να μυρίσουν, να αγγίξουν το παραγόμενο προϊόν, να «λερώσουν» τα χέρια τους!
Με γνώμονα την Μεσογειακή Διατροφή, τα αδέρφια παρέχουν σεβόμενοι τον σύγχρονο καταναλωτή, γεύματα υψηλής διατροφικής αξίας απελευθερωμένα από συντηρητικά, χρωστικές και πρόσθετα γεύσης.
Η παραγωγή ελέγχεται αυστηρά σε όλα τα στάδια, εφαρμόζοντας το πρότυπο διασφάλισης τροφίμων.
Μοναδικός Στόχος της Dardouma Family η παροχή υψηλής, λιτής, ελληνικής μαγειρικής!
Η σειρά με τους χειροποίητους τραχανάδες αποτελεί παράδειγμα γαστρονομικού πλούτου όπου η δημιουργικότητα είναι απαραίτητη και η σύζευξη του χθες με το σήμερα αναγκαία.