Παραδοσιακά χειροποίητα και πεντανόστιμα Λαζάνια !!!
Συστατικά: Σιμιγδάλι Σκληρού Σίτου 100%, Φρέσκο Γάλα Ιεράς Μονής Μακαριωτίσσης, Φρέσκα Αυγά.
Ένα ακόμη εκλεκτό, παραδοσιακό ζυμαρικό.
Τα πέτουρα συνδέονται κυρίως με τους Έλληνες της Ανατολής. Πόντιοι, Μικρασιάτες και Καππαδόκες, έφτιαχναν αυτό το πολύτιμο ζυμαρικό κάθε τέλος του καλοκαιριού.
Τα πέτουρα μοιάζουν με τις χυλοπίτες, αλλά είναι πλατύτερα, και θυμίζουν έντονα τις ιταλικές παπαρδέλες.
Τα πέτουρα λαχανικών της Αγροζύμης, φτιαγμένα από εξαιρετικό σιμιγδάλι σκληρού σίτου, ζυμωμένο με σπανάκι, παντζάρι, κόκκινο πιπέρι και μελάνι σουπιάς.
Χρωματιστά, χαρούμενα και πεντανόστιμα.
Συνταγή
Χρόνος βρασμού: 12 λεπτά
Συστατικά: Σιμιγδάλι σκληρού σίτου, αφυδατωμένα λαχανικά (σπανάκι,παντζάρι), κόκκινο πιπέρι, παστεριωμένο μελάνι σουπιάς 1%.
Τα βράζουμε σε λίγο νερό, μόλις να σκεπάζονται, και τα σερβίρουμε μαζί με λίγο από το χυλωμένο ζουμάκι τους.
Μπορούμε να τα απολαύσουμε ακόμη κι σκέτα για να νιώσουμε τη βαθιά νοστιμιά της εξαιρετικής πρώτης ύλης.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ,ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ & ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
Ζυμαρικά με λαχανικά, μελάνι σουπιάς και καυτερή πιπεριά. Γιορτή χρωμάτων για όσους αγαπούν την ποικιλία!
Στο εξαιρετικό σιμιγδάλι από την καρδιά του σιταριού, προσθέσαμε λαχανικά και μελάνι σουπιάς και δημιουργήσαμε μία γκάμα προϊόντων με εντυπωσιακά χρώματα και γευστική ένταση.
• Πράσινο από το σπανάκι
• Ροζ από το παντζάρι
• Κόκκινο από το κόκκινο πιπέρι
• Μαύρο από το µελάνι σουπιάς
Η βαθιά γεύση του δημητριακού, ισορροπεί με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την ένταση από το κόκκινο πιπέρι και το μελάνι σουπιάς.
Για όσους, εκτός από χρώμα, αγαπούν και την ένταση της καυτερής γεύσης, φτιάξαμε λιγκουίνι και πένες με καυτερή πιπεριά για πιπεράτα αποτελέσματα!
Η αργή ξήρανση σε φυσικές συνθήκες, ολοκληρώνει την διαδικασία και χαρίζει ζυμαρικά για πραγματικούς γευσιγνώστες.