Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία κατά την πλοήγηση σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης.
Τηλέφωνο:
6948401486-22970 25025
0
Χορτόσουπα με Σπανάκι, Παντζάρι, Πατάτα και Καρότο "Χιώτικο Κελλάρι" 500gr
zoom_in
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right
Χορτόσουπα με Σπανάκι, Παντζάρι, Πατάτα και Καρότο "Χιώτικο Κελλάρι" 500gr
3,65 €
με ΦΠΑ
Ένα ιδιαίτερο ζυμαρικό σε σχήμα S αποτελούμενο από λαχανικά (σπανάκι, καρότο, παντζάρι,πατάτα).
Μπορεί να συνοδεύσειοποιοδήποτε είδος σούπας ή να σερβιριστεί κρύα.
Σε 8 ποτήρια αλατισμένο νερό ρίχνουμε 1+1/2 ποτήρι ζυμαρικό και το βράζουμε για 5 λεπτά.
Μόλις βράσει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και σερβίρουμε βάζοντας μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι στο κέντρο, κρουτόν από σκορδόψωμο και ψιλοκομμένο άνηθο.
"ΧιώτικοΚελλάρι"
Το εργαστήρι βρίσκεται στον οικισμό Βέσσα του Δήμου Μαστιχοχωρίων. Στεγάζεται σε παραδοσιακό οίκημα, χτισμένο τον προηγούμενο αιώνα. Το εργαστήρι είναι προσαρμοσμένο στον σύγχρονο τρόπο παραγωγής και επεξεργασίας που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες.
Το εργαστήρι είναι δείγμα του σεβασμού μας στην παράδοση του τόπου, από την οποία πήραμε τα στοιχεία της Μεσογειακής διατροφής.
Με αγνά υλικά, χωρίς πρόσθετα γεύσης, χρωστικές ή συντηρητικά παρασκευάζονται τα προϊόντα με μεράκι.
Σεβόμενοι τις διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.
Με εγγύηση την άριστη ποιότητατων προϊόντων σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να γνωρίσετε το Χιώτικο κελλάρι.
Δοκιμάστε τον μικρό αυτό θησαυρό της ελληνικής κουζίνας, απολαμβάνοντας την γεύση του φρέσκου γάλακτος και του σταριού είτε ως συνοδευτικό σε κυρίως γεύμα είτε ως πρωινό.
Τραχανάς για μωρά, ένα προϊόν που συνιστούν οι παιδίατροι στις νέες μανούλες.
Αντικαθιστά επάξια τις βιομηχανοποιημένες κρέμες του εμπορίου, παρέχοντας στην νέα γενιά γεύματα πλούσια σε διατροφική αξία απελευθερωμένα από συντηρητικά.
Βασικό προϊόν της κουζίνας του Πόντου και μία γεύση που η Αγροζύμη κρατάει ζωντανή περισσότερο από μισό αιώνα. Επιλέγουμε ολόφρεσκα ελληνικά καλαμπόκια, τα φουρνίζουμε, αφαιρούμε τη ρόκα σε χειρόμυλο και παίρνουμε τα κατακίτρινα σπυριά του καλαμποκιού. Στη συνέχεια, σε παραδοσιακό πετρόμυλο σπάζουμε τα καλαμποκίσια σπυριά. Κατακίτρινα και πεντανόστιμα κομμάτια ψημένου καλαμποκιού. Οι Πόντιοι παραδοσιακά μαγείρευαν το κορκότο με λαχανίδες και φασόλια. Σήμερα, μπορεί να προστεθεί σε ένα λαδερό φαγητό, να δώσει σώμα και γλύκα σε μία ζουμερή σαλάτα ή, αφού βράσει, να ζυμωθεί με κιμά για πρωτότυπα κεφτεδάκια.
Αέρινο, σχεδόν μαγικό. Είναι ίσως το λεπτότερο ζυμαρικό. «Μαλλιά αγγέλου» το έλεγαν, όταν πρωτοκυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά. Το σχήμα του το κάνει ιδανική βάση για σούπες, αλλά και δεκάδες άλλες δημιουργίες. Τσιγαρίστε λίγο φιδέ και δώστε στο πιλάφι σας ξεχωριστή γεύση και εικόνα. Φτιάξτε ευφάνταστες σούπες. Μαγειρέψτε το σαν σπαγγέτι και θα το λατρέψουν τα παιδιά. Προσθέστε μία στριφογυριστή πιρουνιά φιδέ, δίπλα σ’ ένα φιλέτο και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας. Πειραματιστείτε και αφήστε το φιδέ Αγροζύμη να σας εκπλήξει με τη νοστιμιά του.
Η ροβίτσα είναι ένα νοστιμότατο όσπριο, λιγότερο δημοφιλές όμως από τα υπόλοιπα όσπρια. Το μέγεθός της είναι μικρό, ίσως και μικρότερο από της φακής, ενώ ξεχωρίζει και για το πράσινο χρώμα της. Η ροβίτσα χρειάζεται ορεινό και άγονο μέρος για να φυτρώσει.
Οι φακές τρικολόρε αποτελούν ένα ιδανικό και ολοκληρωμένο γεύμα για σαλάτα. Είναι ένας πολύχρωμος συνδυασμός φακής, πλούσιο σε σίδηρο και φυτικές ίνες.Σας προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά της φακής καθώς και μια υπέροχη εικόνα στο πιάτο σας.
Ξεδιαλέγουμε και ξεπλένουμε τις φακές . Τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25' περίπου. Τις σουρώνουμε και τις τοποθετούμε σε μπολ .Προσθέτουμε το όλα τα παραπάνω υλικά της συνταγής ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε ελαφρά την σαλάτα .
Ιδιαίτερη ποικιλία, με έντονο ερυθρό χρώμα ξεχωρίζουν από άλλα όσπρια. Έχουν την ιδιότητα οι κόκκινες φακές να μαγειρεύονται αρκετά πιο εύκολα από τις συνηθισμένες και μάλιστα να είναι πιο εύπεπτες. Θα τις συναντήσετε σε συνταγές με σούπες.
Η κόκκινη φακή έχει πιο «απαλή» γεύση από αυτήν της κοινής φακής και ετοιμάζεται πολύ πιο γρήγορα (χρειάζονται μόλις 15 λεπτά). Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Λόγω, επίσης, της χαμηλής περιεκτικότητάς της σε αδιάλυτες (σκληρές) φυτικές ίνες, είναι πιο εύπεπτη, ειδικά για άτομα με ευερέθιστο έντερο.
Αν την βράσετε καλά, είναι ιδανική για να την κάνετε πουρέ. Mπορείτε να την κάνετε και σούπα, ακολουθώντας την ίδια συνταγή με τις κλασικές φακές, ή να φτιάξετε με αυτήν υπέροχες εξωτικές σαλάτες.
Στα εύπορα αστικά σπίτια της Κωνσταντινούπολης, ακόμη και ο τραχανάς έπρεπε να κρύβει μία ποικιλία από γεύσεις και αρώματα.
Η Αγροζύμη αναβιώνει τη συνταγή του πολίτικου τραχανά, όπου το αλεύρι σκληρού σίτου ζυμώνεται με πολτό ντομάτας, κόκκινο πιπέρι και κρεμμύδι και στη συνέχεια το μείγμα αποξηραίνεται σε φυσικές συνθήκες, για να διατηρηθούν αναλλοίωτα οι γεύσεις και τα αρώματα. Στη συνέχεια προσθέτουμε αποξηραμένο σπανάκι, πράσο, κρεμμύδι, βασιλικό, κόκκινο πιπέρι και μπούκοβο.
Μυρωδιές και γεύση από την Πόλη, σ’ ένα πιάτο με μοναδική ένταση και βάθος.