Η γύρη των μελισσών έχει συσχετιστεί με αρκετά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό.
• Ενισχύει την αντιοξειδωτική δύναμη του οργανισμού
• Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς
• Έχει αντιφλεγμονώδη δράση
• Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού
• Καταπραΰνει παθήσεις του δέρματος και βοηθάει στην επούλωση των πληγών
• Ενισχύει την καλή λειτουργία του ήπατος
• Διευκολύνει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης
Χρήση
35g (1 κ.σ.) ημερησίως αρκούν για την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Συνιστάται να καταναλώνεται αυτούσια, αναμιγμένη με μέλι ή διαλυμένη σε νερό ή φρέσκο χυμό.
Δεν πρέπει να καταναλώνεται από βρέφη ηλικίας μικρότερης του 1 έτους.
Σε ειδικές περιπτώσεις ασθένειας συνιστάται η συμβουλή ιατρού.