Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία κατά την πλοήγηση σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης.
zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Γύρη "12 Stremmata" 180gr

9,00 €
με ΦΠΑ

Η γύρη των μελισσών έχει συσχετιστεί με αρκετά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

 

• Ενισχύει την αντιοξειδωτική δύναμη του οργανισμού

• Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

• Έχει αντιφλεγμονώδη δράση

• Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού

• Καταπραΰνει παθήσεις του δέρματος και βοηθάει στην επούλωση των πληγών

• Ενισχύει την καλή λειτουργία του ήπατος

• Διευκολύνει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

 

Χρήση

35g (1 κ.σ.) ημερησίως αρκούν για την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Συνιστάται να καταναλώνεται αυτούσια, αναμιγμένη με μέλι ή διαλυμένη σε νερό ή φρέσκο χυμό.

 

Δεν πρέπει να καταναλώνεται από βρέφη ηλικίας μικρότερης του 1 έτους.

 

Σε ειδικές περιπτώσεις ασθένειας συνιστάται η συμβουλή ιατρού.

 

block Δεν υπάρχουν αρκετά προϊόντα σε απόθεμα


Η γύρη των μελισσών περιέχει πάνω από 250 βιολογικά δραστικές ουσίες, οι κυριότερες των οποίων είναι οι πρωτεΐνες και τα αμινοξέα, οι υδατάνθρακες και τα σάκχαρα, τα λιπίδια και τα ελεύθερα λιπαρά οξέα, καθώς και οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία.

Η ακριβής περιεκτικότητα της γύρης σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά ποικίλει όπως αναφέραμε παραπάνω αναλόγως με τα χαρακτηριστικά της χλωρίδας από την οποία προήλθε.

 

12 Stremmata

Έχοντας ξεκινήσει με τις γνώσεις και την εμπειρία των δικών μας ανθρώπων, αποφασίσαμε να πειραματιστούμε με τα αρωματικά φυτά. Έτσι, η φύση μας οδήγησε στις επόμενες επιχειρηματικές μας αποφάσεις. Ανάμεσα στα όρη Παγγαίο και Φαλακρό λοιπόν, σε ένα ιδιόκτητο χωράφι δώδεκα στρεμμάτων, δίπλα στον ποταμό Αγγίτη, έγινε η αρχή. Το 2014 ξεκινήσαμε με τη φύτευση λεβάντας (του είδους Lavandula Angustifolia). Τα επόμενα έτη πειραματιστήκαμε με διάφορα άλλα βότανα όπως ρίγανη, θυμάρι, σιδερίτη, φασκόμηλο, εχινάκεια.

​​​​​​​

​​​​​​​ Διαπιστώσαμε ότι τα φυτά αυτά ήταν πολύ αγαπητά από τις μέλισσες της περιοχής, οπότε σύντομα τοποθετήσαμε και το δικό μας μελισσοσμήνος στο κτήμα, κατά την περίοδο άνθισης της λεβάντας. Κάποιες εβδομάδες αργότερα, όταν έφτασε η ώρα του τρύγου, το μέλι που δοκιμάσαμε από την κυψέλη ήταν τελείως διαφορετικό από οτιδήποτε είχαμε δοκιμάσει ποτέ. Η ανακάλυψη ενός νέου είδος μελιού μας έδωσε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, μια σπουδαία στιγμή στη μελισσοκομική μας πορεία. Το μέλι λεβάντας, το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα, έγινε η πυξίδα που θα μας έδειχνε την κατεύθυνση. Αρχίσαμε να αντικαθιστούμε κάποιες ποικιλίες βοτάνων με τη λεβάντα.

​​​​​​​ Με το ίδιο πάθος και αγάπη, επιμένουμε να διαθέτουμε ποιοτικά προϊόντα στον καταναλωτή, χρησιμοποιώντας φυσικές μεθόδους τόσο στη μελισσοκομία όσο και στην καλλιέργεια.

Υψίστης σημασίας για εμάς είναι η διατήρηση της βιολογικής καλλιέργειας, γι’ αυτό και το κτήμα μας ελέγχεται ετησίως και πιστοποιείται από εγκεκριμένο φορέα βιολογικής πιστοποίησης (BIO HELLAS). Το κτήμα μας είναι επισκέψιμο καθ’ όλη τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού. Μια από τις δράσεις μας είναι η ξενάγηση σχολείων και άλλων ομάδων που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να κάνουν βοτανογνωσία.

 

Αυτό που θεωρούμε σημαντικό και θέλουμε να επικοινωνήσουμε στον κόσμο είναι ότι θα πρέπει να προσέχουμε και να σεβόμαστε τη φύση.

12 Stremmata
mima1350

Σχετικά προϊόντα

Top