Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία κατά την πλοήγηση σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης.
zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης ΠΟΠ “Stathakis Family” 450gr

10,50 €
με ΦΠΑ

Πολύ έντονη γεύση και υπέροχο άρωμα. Για τους λάτρεις του κάτι διαφορετικό.

Το πευκοθύμαρο είναι μια ποικιλία μελιού όπου η μίξη του θυμαριού με το πεύκο γίνεται από τις μέλισσες.

Πρόκειται για μείγμα μελιού όπου η φυσική ανάμιξη δασόμελου (πευκόμελου) με θυμάρι δημιουργεί μια ξεχωριστή κατηγορία μελιού, ένα ιδιότυπο προϊόν, το οποίο συνδυάζει την ήπια γεύση του πευκόμελου με το έντονο αρωματικό προφίλ του θυμαριού και χαρακτηρίζεται από την παρουσία των κρητικών φυτών.

check Άμεσα Διαθέσιμο

Οι μελισσοκόμοι μετά τον τρύγο του θυμαριού μεταφέρουν τα μελίσσια τους στα πεύκα και έτσι.

α) Οι αρωματικές ουσίες του θυμαριού οι οποίες παραμένουν στις κηρήθρες μεταφέρονται στο πευκόμελο.

β) Στο θυμάρι τα μελίσσια γονεύουν, και έτσι το θυμαρίσιο μέλι από τα στεφάνια του γόνου τρυγιέται μαζί με το πευκόμελο.

γ ) υπάρχουν περιοχές της Κρήτης όπου το όψιμο θυμάρι συνανθεί με τις μελιτώδεις εκκρίσεις του πεύκου με αποτέλεσμα οι μέλισσες να συλλέγουν και να αναμιγνύουν το πεύκο και το θυμάρι.

Ουσιαστικά η σπάνια βιοποικιλότητα της Κρήτης, το άρωμα και η ξεχωριστή γεύση είναι που χαρακτηρίζει το κρητικό θυμαρίσιο μέλι, αυτά είναι που το κατατάσσουν πρώτο σε ποιότητα στον κόσμο. Οι μέλισσες μας από μέσα Μαΐου βρίσκονται στην περιοχή της Κίσσαμου, όπου και δραστηριοποιούμαστε και ειδικότερα στο ακρωτήριο Γραμβούσα , το Ελαφονήσι, τα Αρχαία Φαλάσαρνα όπου και ευδοκιμούν τα θυμάρια. Βασικό μας μέλημα είναι η υψηλή ποιότητα του μελιού μιας και οι παραπάνω τοποθεσίες προσφέρουν μέλι υψηλής ποιότητας και γεύσης.

Η ενασχόληση της οικογένειάς μας με την μελισσοκομία ξεκίνησε 1963, όταν ο πατέρας μας, Στέλιος Σταθάκης, απέκτησε τα πρώτα μελίσσια διανύοντας μια επιτυχημένη πορεία. Μετά από χρόνια συνεχούς προσπάθειας, με αγάπη και μεράκι για τη μελισσοκομία, η οικογενειακή μας επιχείρηση πέρασε στις επόμενες γενιές συνεχίζοντας τη παραγωγή με το ίδιο πάθος και υπευθυνότητα. Νιώθουμε ιδιαίτερα τυχεροί που ζούμε σ’ αυτό το νησί με την ιδιαίτερη εδαφική μορφολογία.

Συσκευάζουμε και διοχετεύουμε αποκλειστικά και μόνο το δικό μας μέλι στην αγορά. Οι ποσότητες είναι περιορισμένες και ανάλογες πάντα του αριθμού των κυψελών που εκμεταλλευόμαστε , αλλά και των καιρικών συνθηκών. Η διαδρομή από την κυψέλη προς το βάζο γίνεται με σεβασμό στο προϊόν, χωρίς να υφίσταται αλλοιώσεις τηρώντας πάντα τους κανόνες υγιεινής.

Η Κρήτη είναι το νοτιότερο άκρο της Ελλάδας, που έχει ευλογηθεί με μακρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Ο ζωοδότης ήλιος είναι που συμβάλλει καθοριστικά στην ανθοφορία μιας ποικιλίας από αρωματικά φυτά και βότανα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Θυμάρι, φασκόμηλο, πεύκο, δίκταμο και εσπεριδοειδή. Προσφέρουν στις μέλισσες την αγαπημένη τους τροφή… το κρητικό μέλι

Το θυμαρίσιο μας μέλι κρήτης είναι γνήσιο, εξαιρετικής ποιότητας, με προέλευση από την ευρύτερη περιοχή της Κισσάμου. Πλούσιο σε βιταμίνες, αμινοξέα και θρεπτικά συστατικά, διαθέτει έντονο άρωμα, μοναδική γεύση και υφή. Χάρη στη σπάνια βιοποικιλότητα, την ενδημική βλάστηση και τη θάλασσα που περιβάλλει το νησί, το περίφημο, θυμαρίσιο μέλι κρήτης είναι ένα αγνό, ανεπεξέργαστο, φυσικό προϊόν υψηλής ποιότητας. Κάθε Μάιο οι μέλισσές μας συνθέτουν μια μοναδική… μελωδία, καθώς συλλέγουν το νέκταρ από το θυμάρι στην περιοχή της Κισσάμου, το ακρωτήριο Γραμβούσα, το Ελαφονήσι και τα αρχαία Φαλάσαρνα.

Stathakis Family
mima0912

Σχετικά προϊόντα

Top