Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία κατά την πλοήγηση σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης.
zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Χειροποίητο Παραδοσιακό Στριφτό Φυτιλάκι "Χιώτικο Κελλάρι" 500gr

3,75 €
με ΦΠΑ

Ένα ζυμαρικό που συναντάται σε πολλά ελληνικά νησιά.

Ένα απολαυστικό ζυμαρικό το οποίο συνοδεύεται εξαιρετικά με κρέας κοκκινιστό ή κουνέλι.

Η ιδιαιτερότητα των παραδοσιακών χιώτικων, είναι ότι ανοίγονταν με την βοήθεια του σπαρτού, ενός θάμνου με μακριά και λεπτά κλαδιά,το οποίο λειτουργούσε σαν πλάστης. Κατέχουν μια σημαντική θέση στη χιώτικη κουζίνα, και ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν.

block Δεν υπάρχουν αρκετά προϊόντα σε απόθεμα


Συνταγή

 

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 20 λεπτά. Σε 80-100 γρ ελαιόλαδο, σοτάρουμε 3-4 σκελίδες σκόρδο και 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα μέχρι να ροδίσει και τα σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Ρίχνουμε στη συνέχεια 300 γρ σάλτσα, δαφνόφυλλα ή βασιλικό, αλάτι, πιπέρι κατά βούληση.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ρίχνοντας τη σάλτσα και τέλος βάζουμε λεπτές φέτες κατσικίσιο τυρί της άλμης. (Το παραπάνω ζυμαρικό μπορεί να συνοδεύσει κοκκινιστή κατσίκα)

"Χιώτικο Κελλάρι"

Το εργαστήρι βρίσκεται στον οικισμό Βέσσα του Δήμου Μαστιχοχωρίων. Στεγάζεται σε παραδοσιακό οίκημα, χτισμένο τον προηγούμενο αιώνα. Το εργαστήρι είναι προσαρμοσμένο στον σύγχρονο τρόπο παραγωγής και επεξεργασίας που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες.

Το εργαστήρι είναι δείγμα του σεβασμού μας στην παράδοση του τόπου, από την οποία πήραμε τα στοιχεία της Μεσογειακής διατροφής.

Με αγνά υλικά, χωρίς πρόσθετα γεύσης, χρωστικές ή συντηρητικά παρασκευάζονται τα προϊόντα με μεράκι.

Σεβόμενοι τις διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Με εγγύηση την άριστη ποιότητα  των προϊόντων σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να γνωρίσετε το Χιώτικο κελλάρι.

mima1342

Σχετικά προϊόντα

Top