Παραδοσιακά χειροποίητα και πεντανόστιμα Λαζάνια !!!
Συστατικά: Σιμιγδάλι Σκληρού Σίτου 100%, Φρέσκο Γάλα Ιεράς Μονής Μακαριωτίσσης, Φρέσκα Αυγά.
Χυλοπίτες. Μία λέξη που κουβαλάει μνήμες αιώνων. Μυρωδιά ολόφρεσκου ζυμαρικού που στεγνώνει κατακαλόκαιρο, πάνω σε λευκά σεντόνια, στο σπίτι της γιαγιάς... Είναι ίσως ένα από τα αρχαιότερα ζυμαρικά στη λεκάνη της Μεσογείου. Οι χυλοπίτες Αγροζύμη έχουν όλη τη γεύση της παράδοσης και γίνονται με αυστηρά επιλεγμένα υλικά. Οι χυλοπίτες είναι από τα ζυμαρικά τα οποία δεν στραγγίζονται. Σερβίρονται μαζί με το χυλωμένο ζουμάκι τους, εξού και το σημερινό όνομά τους. Απολαύστε τες με κοκκινιστό κόκορα, με φιλετάκια κοτόπουλου, με μία σάλτσα φέτας ή σκέτες με μία κουταλιά γιαούρτι και λίγο φρεσκοτριμένο πιπέρι.
Στην αρχαία Ελλάδα, γνωρίζουμε ότι οι νοικοκυρές έφτιαχναν το «λάγανον», μία στρογγυλή και λεπτή ζύμη από αλεύρι και νερό, την οποία, αφού στέγνωνε,τη θρυμμάτιζαν με τα χέρια και δημιουργούσαν ένα ζυμαρικό παρόμοιο με τις σημερινές χυλοπίτες.
Συνταγή
Χρόνος βρασμού: 6 λεπτά
Συστατικά: Σιμιγδάλι σκληρού σίτου, φρέσκα παστεριωμένα αυγά,φρέσκο παστεριωμένο γάλα αγελαδινό πλήρες.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΑΥΓΑ & ΓΑΛΑ
Σιτάρι, γάλα και αυγό. Τρία πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, βασικά προϊόντα στο μεσογειακό κελάρι, εδώ και αιώνες. Στην Αγροζύμη συνεχίζουμε την παράδοση και παίρνουμε αλεσμένο σιμιγδάλι από την καρδιά του σιταριού, φρέσκα παστεριωμένα αυγά και φρέσκο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, από αυστηρά επιλεγμένες φάρμες, και δημιουργούμε προϊόντα πλούσια σε πρωτεΐνες και νοστιμιά. Χωρίς προσθήκη αλατιού και αποξηραμένα σε φυσικές συνθήκες, με αργή ξήρανση, ώστε να παραμένουν αναλλοίωτα τα θρεπτικά τους συστατικά και η έντονη γεύση τους. Ένας δυνατός συνδυασμός για πιάτα γεμάτα απόλαυση και γεύση.