Παραδοσιακά χειροποίητα και πεντανόστιμα Λαζάνια !!!
Συστατικά: Σιμιγδάλι Σκληρού Σίτου 100%, Φρέσκο Γάλα Ιεράς Μονής Μακαριωτίσσης, Φρέσκα Αυγά.
Λαζάνια με αρακά φούρνου
Υλικά
1 πακέτο λαζάνια
200 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
Καρότα
Πράσινες πιπεριές
250 γρ. κόκκινη σάλτσα
Αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά
Νερό
Εκτέλεση
Βάζω τον αρακά να πάρει μια βράση και να μαλακώσει σχετικά λίγο.
Κόβω τα καρότα και τις πιπεριές σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια. Αν θέλω και έχω βάζω και λίγο κρεμμύδι!
Ρίχνω σε ένα πυρέξ τα λαχανικά, τον αρακά (αφού τον έχω ξεπλύνει) την σάλτσα πουμαρό, αλάτι, πιπέρι και κάποια μπαχαρικά της αρεσκείας μας (σκόνη σκόρδο, ρίγανη, βασιλικό κοκ)
Ρίχνω νερό στο πυρέξ μέχρι να καλύψει μέχρι την μέση τα λαχανικά μας (όχι πολύ νερό) αν δεν έχουν μαλακώσει μέσα στο μισάωρο να λαχανικά ρίχνουμε λίγο ακόμα!
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 και το ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας!
Ετοιμάζουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας!
Αφού τα ετοιμάσω τα σερβίρω σαν βάση τα λαζάνια και από πάνω τα λαχανικά! Καλή όρεξη!
Πήγη Cookpad