Παραδοσιακά χειροποίητα και πεντανόστιμα Λαζάνια !!!
Συστατικά: Σιμιγδάλι Σκληρού Σίτου 100%, Φρέσκο Γάλα Ιεράς Μονής Μακαριωτίσσης, Φρέσκα Αυγά.
Συνταγή
Στριφτάρια Με άρωμα Γλυκάνισου.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι 50γρ βούτυρο και προσθέτουμε 10 σπόρους γλυκάνισου να σοταριστούν ελαφρώς.
Σβήνουμε με χυμό από 1 πορτοκάλι, 1 γκρείπφρουτ και 1 σαγκουϊνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και δένουμε με ένα μικρό κομμάτι βουτύρου.
Πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 100 γρ. φέτα τριμμένη, ανακατεύουμε ελαφρώς και ανακατεύουμε μετα βρασμένα ζυμαρικά.
"Χιώτικο Κελλάρι"
Το εργαστήρι βρίσκεται στον οικισμό Βέσσα του Δήμου Μαστιχοχωρίων. Στεγάζεται σε παραδοσιακό οίκημα, χτισμένο τον προηγούμενο αιώνα. Το εργαστήρι είναι προσαρμοσμένο στον σύγχρονο τρόπο παραγωγής και επεξεργασίας που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες.
Το εργαστήρι είναι δείγμα του σεβασμού μας στην παράδοση του τόπου, από την οποία πήραμε τα στοιχεία της Μεσογειακής διατροφής.
Με αγνά υλικά, χωρίς πρόσθετα γεύσης, χρωστικές ή συντηρητικά παρασκευάζονται τα προϊόντα με μεράκι.
Σεβόμενοι τις διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.
Με εγγύηση την άριστη ποιότητα των προϊόντων σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να γνωρίσετε το Χιώτικο κελλάρι.