Παραδοσιακά χειροποίητα και πεντανόστιμα Λαζάνια !!!
Συστατικά: Σιμιγδάλι Σκληρού Σίτου 100%, Φρέσκο Γάλα Ιεράς Μονής Μακαριωτίσσης, Φρέσκα Αυγά.
Συνταγή
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα στριφτάρια μας για 4-5 λεπτά. Κόβουμε 2 πράσα και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο.
Τα σβήνουμε με λευκό κρασί, ρίχνουμε χυμό από 1,5 λεμόνι, μάραθο, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τα στριφτάρια στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γλασάρουν.
Τέλος, σερβίρουμε στα πιάτα με τριμμένο κεφαλοτύρι.
(Η συνταγή μπορεί να συνοδεύσει αρνάκι λεμονάτο ή κοτόπουλο).
"Χιώτικο Κελλάρι"
Το εργαστήρι βρίσκεται στον οικισμό Βέσσα του Δήμου Μαστιχοχωρίων. Στεγάζεται σε παραδοσιακό οίκημα, χτισμένο τον προηγούμενο αιώνα. Το εργαστήρι είναι προσαρμοσμένο στον σύγχρονο τρόπο παραγωγής και επεξεργασίας που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες.
Το εργαστήρι είναι δείγμα του σεβασμού μας στην παράδοση του τόπου, από την οποία πήραμε τα στοιχεία της Μεσογειακής διατροφής.
Με αγνά υλικά, χωρίς πρόσθετα γεύσης, χρωστικές ή συντηρητικά παρασκευάζονται τα προϊόντα με μεράκι.
Σεβόμενοι τις διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.
Με εγγύηση την άριστη ποιότητα των προϊόντων σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να γνωρίσετε το Χιώτικο κελλάρι.