Παραδοσιακά χειροποίητα και πεντανόστιμα Λαζάνια !!!
Συστατικά: Σιμιγδάλι Σκληρού Σίτου 100%, Φρέσκο Γάλα Ιεράς Μονής Μακαριωτίσσης, Φρέσκα Αυγά.
Συνταγή
Βράζουμε τα στριφτάρια για 5-6 λεπτά.
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε 100g σησαμέλαιο και αφού κάψει ρίχνουμε γύρο στα 100g σισάμι και σκεπάζουμε το τηγάνι γιατί πετάει.
Αφού ροδίσει και έχουμε σουρώσει τα στριφτάρια μας, τα ρίχνουμε στο τηγάνι σοτάροντας τα για 1-2 λεπτά ή ρίχνουμε το καυτό λάδι και το σουσάμι στη κατσαρόλα και το ανακατεύουμε.
Τέλος σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, προσθέτοντας από επάνω μια φέτα φρέσκια μυζήθρα, την ραντίζουμε με χαρουπόμελο ή πετιμέζι και κόκκους, από άσπαστο ροζ πιπέρι.
"Χιώτικο Κελλάρι"
Το εργαστήρι βρίσκεται στον οικισμό Βέσσα του Δήμου Μαστιχοχωρίων. Στεγάζεται σε παραδοσιακό οίκημα, χτισμένο τον προηγούμενο αιώνα. Το εργαστήρι είναι προσαρμοσμένο στον σύγχρονο τρόπο παραγωγής και επεξεργασίας που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες.
Το εργαστήρι είναι δείγμα του σεβασμού μας στην παράδοση του τόπου, από την οποία πήραμε τα στοιχεία της Μεσογειακής διατροφής.
Με αγνά υλικά, χωρίς πρόσθετα γεύσης, χρωστικές ή συντηρητικά παρασκευάζονται τα προϊόντα με μεράκι.
Σεβόμενοι τις διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.
Με εγγύηση την άριστη ποιότητα των προϊόντων σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να γνωρίσετε το Χιώτικο κελλάρι.