Παραδοσιακά χειροποίητα και πεντανόστιμα Λαζάνια !!!
Συστατικά: Σιμιγδάλι Σκληρού Σίτου 100%, Φρέσκο Γάλα Ιεράς Μονής Μακαριωτίσσης, Φρέσκα Αυγά.
Συνταγή
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κόβουμε 300 gr πεπόνι σε μικρούς κύβους και το πασπαλίζουμε με 80 gr καστανή ζάχαρη ώστε να μαζέψει τα υγρά του.
Τσιγαρίζουμε σε κατσαρολάκι με 100 gr βούτυρο 200 gr πορσούτο και στη συνέχεια προσθέτουμε και το πεπόνι.
Προσθέτουμε 1 σφηνάκι βότκα και σβήνουμε με 100gr λευκό κρασί. Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, ρίχνουμε 250gr κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε με λεπτές φέτες παρμεζάνας και γαρνίρουμε με τριανταφυλλάκια προσούτο.
"Χιώτικο Κελλάρι"
Το εργαστήρι βρίσκεται στον οικισμό Βέσσα του Δήμου Μαστιχοχωρίων. Στεγάζεται σε παραδοσιακό οίκημα, χτισμένο τον προηγούμενο αιώνα. Το εργαστήρι είναι προσαρμοσμένο στον σύγχρονο τρόπο παραγωγής και επεξεργασίας που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες.
Το εργαστήρι είναι δείγμα του σεβασμού μας στην παράδοση του τόπου, από την οποία πήραμε τα στοιχεία της Μεσογειακής διατροφής.
Με αγνά υλικά, χωρίς πρόσθετα γεύσης, χρωστικές ή συντηρητικά παρασκευάζονται τα προϊόντα με μεράκι.
Σεβόμενοι τις διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.
Με εγγύηση την άριστη ποιότητα των προϊόντων σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να γνωρίσετε το Χιώτικο κελλάρι.