Παραδοσιακά χειροποίητα και πεντανόστιμα Λαζάνια !!!
Συστατικά: Σιμιγδάλι Σκληρού Σίτου 100%, Φρέσκο Γάλα Ιεράς Μονής Μακαριωτίσσης, Φρέσκα Αυγά.
Συνταγή απο τη Χίο
ΥΛΙΚΑ για 5 άτομα
500 γρ ταλιατέλα μαστίχα
250 γρ. φρέσκα σύκα
250 γρ. κατίκι δομοκού
100 γρ βούτυρο
100γρ. ξινομύζηθρο
2 κουταλιές του γλυκού καστανή ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα.
1 ποτήρι λευκό κρασί
500 γρ κρέμα γάλακτος
αλάτι-πιπέρι
1 ματσάκι δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τα φρέσκα σύκα κομμένα σε φέτες, τις 2 κουταλιές ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με λευκό κρασί και το λικέρ μαστίχας.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί (κατίκι δομοκού) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις ταλιατέλες….
Σερβίρουμε, ρίχνοντας από πάνω το τριμμένο ξινομύζηθρο και ψιλοκομμένο δυόσμο
"Χιώτικο Κελλάρι"
Το εργαστήρι βρίσκεται στον οικισμό Βέσσα του Δήμου Μαστιχοχωρίων. Στεγάζεται σε παραδοσιακό οίκημα, χτισμένο τον προηγούμενο αιώνα. Το εργαστήρι είναι προσαρμοσμένο στον σύγχρονο τρόπο παραγωγής και επεξεργασίας που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες.
Το εργαστήρι είναι δείγμα του σεβασμού μας στην παράδοση του τόπου, από την οποία πήραμε τα στοιχεία της Μεσογειακής διατροφής.
Με αγνά υλικά, χωρίς πρόσθετα γεύσης, χρωστικές ή συντηρητικά παρασκευάζονται τα προϊόντα με μεράκι.
Σεβόμενοι τις διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.
Με εγγύηση την άριστη ποιότητα των προϊόντων σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να γνωρίσετε το Χιώτικο κελλάρι.