Παραδοσιακά χειροποίητα και πεντανόστιμα Λαζάνια !!!
Συστατικά: Σιμιγδάλι Σκληρού Σίτου 100%, Φρέσκο Γάλα Ιεράς Μονής Μακαριωτίσσης, Φρέσκα Αυγά.
Συνταγή
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα στριφτάρια μας για 5-6 λεπτά.
Κόβουμε 3-4 φρέσκιες τομάτες σε λεπτές φέτες ή στον τρίφτη.
Στη συνέχεια τις μαρινάρουμε ωμές με αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ελαιόλαδο.
Tις αφήνουμε 20-30’ στη μαρινάδα τους. Αφού σουρώσουμε τα στριφτάρια, τα σερβίρουμε στα πιάτα.
Τέλος ρίχνουμε από πάνω λεπτές φέτες τυρί Καμπούσικο και μετά τις ωμές μαριναρισμένες ντομάτες.
Εάν θέλουμε στο τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο βασιλικό.
"Χιώτικο Κελλάρι"
Το εργαστήρι βρίσκεται στον οικισμό Βέσσα του Δήμου Μαστιχοχωρίων. Στεγάζεται σε παραδοσιακό οίκημα, χτισμένο τον προηγούμενο αιώνα. Το εργαστήρι είναι προσαρμοσμένο στον σύγχρονο τρόπο παραγωγής και επεξεργασίας που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες.
Το εργαστήρι είναι δείγμα του σεβασμού μας στην παράδοση του τόπου, από την οποία πήραμε τα στοιχεία της Μεσογειακής διατροφής.
Με αγνά υλικά, χωρίς πρόσθετα γεύσης, χρωστικές ή συντηρητικά παρασκευάζονται τα προϊόντα με μεράκι.
Σεβόμενοι τις διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.
Με εγγύηση την άριστη ποιότητα των προϊόντων σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να γνωρίσετε το Χιώτικο κελλάρι.