Παραδοσιακά χειροποίητα και πεντανόστιμα Λαζάνια !!!
Συστατικά: Σιμιγδάλι Σκληρού Σίτου 100%, Φρέσκο Γάλα Ιεράς Μονής Μακαριωτίσσης, Φρέσκα Αυγά.
Ένα ζυμαρικό που συναντάται σε πολλά ελληνικά νησιά.
Η ιδιαιτερότητα των παραδοσιακών χιώτικων, είναι ότι ανοίγονταν με την βοήθεια του σπαρτού, ενός θάμνου με μακριά και λεπτά κλαδιά,το οποίο λειτουργούσε σαν πλάστης. Κατέχουν μια σημαντική θέση στη χιώτικη κουζίνα, και ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν.
Συνταγή
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 20 λεπτά. Σε 80-100 γρ ελαιόλαδο, σοτάρουμε 3-4 σκελίδες σκόρδο και 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα μέχρι να ροδίσει και τα σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Ρίχνουμε στη συνέχεια 300 γρ σάλτσα, δαφνόφυλλα ή βασιλικό, αλάτι, πιπέρι κατά βούληση.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ρίχνοντας τη σάλτσα και τέλος βάζουμε λεπτές φέτες κατσικίσιο τυρί της άλμης. (Το παραπάνω ζυμαρικό μπορεί να συνοδεύσει κοκκινιστή κατσίκα)
"Χιώτικο Κελλάρι"
Το εργαστήρι βρίσκεται στον οικισμό Βέσσα του Δήμου Μαστιχοχωρίων. Στεγάζεται σε παραδοσιακό οίκημα, χτισμένο τον προηγούμενο αιώνα. Το εργαστήρι είναι προσαρμοσμένο στον σύγχρονο τρόπο παραγωγής και επεξεργασίας που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες.
Το εργαστήρι είναι δείγμα του σεβασμού μας στην παράδοση του τόπου, από την οποία πήραμε τα στοιχεία της Μεσογειακής διατροφής.
Με αγνά υλικά, χωρίς πρόσθετα γεύσης, χρωστικές ή συντηρητικά παρασκευάζονται τα προϊόντα με μεράκι.
Σεβόμενοι τις διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.
Με εγγύηση την άριστη ποιότητα των προϊόντων σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να γνωρίσετε το Χιώτικο κελλάρι.